20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRNajavljena “Zimska adventura u Trogiru”: 30 dana, 20 koncerata, četiri kućice i...

Najavljena “Zimska adventura u Trogiru”: 30 dana, 20 koncerata, četiri kućice i puno zabave!

Na trogirskom gradskom trgu u prosincu će nastupati, među ostalima, Detour, Luka Nižetić, Sandi, klapa Iskon i Marko Pecotić, a organiziraju se i dva dočeka Nove godine –jedan u podne te onaj tradicionalni večernji

Bogati adventski program “Zimska adventura u Trogiru” predstavljen je danas u prostorijama Grada Trogira. Stara gradska jezgra već se užurbano kiti lampicama i ostalim ukrasima kako bi sve bilo spremno za sljedeći tjedan kada će zasjati u božićnom ruhu i kada kreću prigodna događanja koja će trajati od 8. prosinca 2017. do 6. siječnja 2018. godine. Na gradskom trgu bit će postavljene četiri ugostiteljske kućice, a prigodni program će trajati od jutarnjih pa do kasnih večernjih sati. S velikim zadovoljstvom “Zimsku adventuru” predstavio je gradonačelnik Trogira Ante Bilić. 

Pun grad i van sezone

– Ovo definitivno možemo nazvati prvim pravim Adventom u Trogiru u čiju smo realizaciju uložili jako puno truda i vremena. Ne vidimo ovu manifestaciju kao neki osobit luksuz već kao nužan sadržaj koji moramo osigurati našim sugrađanima u centru grada u božićno vrijeme. Velik odaziv Trogirana na koncert Nene Belana prije par tjedana povodom Dana grada bio je dokaz kako centar grada i van sezone može biti pun ljudi, a vjerujem da će adventski program privući i zadovoljiti sve ukuse i generacije – rekao je gradonačelnik Bilić i dodao:

– Cilj nam je da Zimska adventura postane jedna lijepa tradicija Trogira, a u narednim godinama bit ćemo sigurno i još ambiciozniji u planiranju. Želimo da naš grad u cijeloj Dalmaciji, ali i šire, bude prepoznat kao destinacija u kojoj će se u prosincu moći pronaći prava božićna atmosfera – dodao je gradonačelnik i napomenuo kako će za cjelokupno vrijeme trajanja Adventa gradski parking biti besplatan za sve.

Iza organizacije Zimske adventure stoje Grad Trogir i TZ Grada Trogira, a prvi operativac cijele manifestacije je zamjenik gradonačelnika Viktor Novak.

Detour, klapa Iskon i diskoteka na otvorenom

– Mjesecima smo radili na planiranju programa i ništa nismo prepustili slučaju. U 30 dana trajanja Adventa, održat će se 20-ak koncerata. Među najzvučnijim izvođačima su grupa Detour (22. prosinca), Sandi (28. prosinca), Luka Nižetić (15. prosinca), klapa Iskon i Marko Pecotić (10. prosinca)… Bit će tu još puno bendova, domaćih i inozemnih, a kad ne bude koncerata za dobru atmosferu bit će zadužen DJ tako da će naš Trg postati diskoteka na otvorenom – rekao je Viktor Novak i istaknuo kako će se svemu posebno obradovati i djeca za koju su predviđene brojne radionice, predstave, poštanski ured Djeda Božićnjaka u Gradskoj loži, facepainting…

Posljednjeg dana 2017. na gradskom trgu organizirat će se dva dočeka Nove godine, onaj u podne kada će Trogirane zabavljati tamburaški sastav „Dukati“ te onaj večernji kada će se na pozornici izmjenjivati Trogirski kanti i DJ. Tijekom trajanja manifestacije, bit će tu još i tombola, humanitarna akcija, koncerti tradicionalne i klasične glazbe…, a nakon dugo vremena u Trogir stiže i lunapark koji će se nalaziti na T1 parkingu, poznatijem kao „veliki parking“.

Detaljan program Zimske adventure u Trogiru može se pronaći na ovom linku. 

Foto: ZK i Grad Trogir 

{gallery}adventura07{/gallery}

ZADNJE OBJAVE