9 C
Trogir
Subota, 27 studenoga, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRNa Trgu Ivana Pavla II upaljene svijeće za sve stradale civile i...

Na Trgu Ivana Pavla II upaljene svijeće za sve stradale civile i branitelje Vukovara i Škabrnje


Povodom obilježavanja 30. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje tradicionalno su, u sklopu projekta „MOJE SVIJETLO ZA MOJ VUKOVAR“, svi građani imali priliku u srijedu upaliti svijeću na Trgu Ivana Pavla II za sve stradale civile i branitelje s tog područja.

Svetu misu u trogirskoj prvostolnici za sve žrtve Vukovara i Škabrnje predvodio je don Vinko Sanader, a u prigodnom programu su sudjelovali učenici OŠ Petar Berislavić.
Vukovarski vodotoranj, simbol stradanja i otpora grada tijekom Domovinskog rata, iscrtali su polaznici likovne grupe OŠ Majstora Radovana, a djeca, njihovi roditelji, bake i djedovi popunili su ga upaljenim svijećama i porukom u srcu: „Mislimo na Vas i molimo za Vas !“

-Večeras smo se tradicionalno okupili na glavnom gradskom trgu kako bi paljenjem svijeća i označavanjem simbola Vukovara – vodotornja iskazali počast i prisjetili se 30. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje. Ovom prigodom svi zajedno iskazujemo pijetet prema našem gradu prijatelju Vukovaru te Škabrnji, kazao je gradonačelnik Ante Bilić.
-Ovo je tradicionalna akcija koju provodimo već dugi niz godina i mogu reći da su se i ovu godinu odazvali brojni učenici, njihovi profesori i najmiliji. Stoga se nadam da će biti uspješna kao i do sada i sigurno ćemo jednu obitelj u Vukovaru financirati godinu dana, izjavio je Ivica Bašić, predsjednik Udruge TOMS koja već 17 godina surađuje s Gradom Vukovarom pomažući najpotrebnije.
-Hrvatski branitelji Vukovara i Škabrnje i svi oni diljem Lijepe naše koji su dali živote za našu slobodu i neovisnost, oni su prava hrvatska reprezentacija domoljublja, rodoljublja, bogoljublja i čovjekoljublja, to su naši „Zlatni Vatreni“ kojima se danas klanjamo, divimo i za njih se Bogu molimo, poručio je katedralni župnik don Vinko Sanader.

Tekst: IRM
Foto: Dino čaljkušić (Grad Trogir)

ZADNJE OBJAVE