24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRNa razini Hrvatske srpanj podbacio, a Trogir bilježi blagi porast broja gostiju

Na razini Hrvatske srpanj podbacio, a Trogir bilježi blagi porast broja gostiju

U Turističkoj zajednici grada Trogira doznajemo da je u srpnju  broj dolazaka za područje Trogira u blagom porastu, za razliku od podataka koje eVisitor bilježi za cijelu Hrvatsku, a koji pokazuju blagi minus.

Naime, tijekom srpnja Hrvatska je zabilježila ukupno 4.6 milijuna turističkih dolazaka, što je 0.7 posto manje nego u istom mjesecu lani. Što se tiče noćenja ostvareno je 30.5 milijuna noćenja ili 1.3 posto manje, stoji u podacima sustava eVisitor. Unatoč tome što su pokazatelji za srpanj u blagom minusu, podaci HTZ-a pokazuju i da je dosadašnji dio godine ipak bio u plusu (3.7 više dolazaka, a noćenja 0.8 posto više). 

U Turističkoj zajednici grada Trogira doznajemo kako je u prvih sedam mjeseci Trogir ostvario 91.174 dolaska. Taj broj je lani iznosio 78.195 što je povećanje od 4 posto. 

-Splitsko-dalmatinska županija bilježi porast od 5 posto te mislim da govorimo o jako dobrim rezultatima. Tu smo naime, na razini županije. U susjednim mjestima s područja bivše Općine Trogir su ti pokazatelji nešto manji, ali znam da će osmi mjesec i tu napraviti nivelaciju te ćemo u rujnu govoriti o istim rezultatima za sve četiri općine, kazala je Negica Špika iz TZ grada Trogira i dodala: 

„Što se tiče noćenja u prvih sedam mjeseci na području Trogira ostvareno je 308.189 noćenja dok je taj broj lani iznosio 303.547. To je  povećanje od 2 posto, dok je čitava županija ostvarila povećanje od 1 posto. Ponosni smo da je broj noćenja u prvih sedam mjeseci  čak bolji nego u županiji. 

U srpnju, za razliku od čitave Hrvatske gdje je blagi pad u turističkom prometu, mi u dolascima bilježimo povećanje od jedan posto  ( 37.693 dolaska), a što se tiče noćenja taj broj je neznatno manji u odnosu na 2018. godinu i iznosi 188.523 što nas je u postocima zadržalo na prošlogodišnjoj razini.“   

Špika je naglasila kako su nam u prvih sedam mjeseci ove godine najbrojniji bili gosti iz Poljske, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Norveške, Mađarske i Francuske, a gosti iz Hrvatske su sedmi na toj ljestvici.   

-Čeka nas još dio kolovoza, bablje ljeto u devetom mjesecu i naravno nećemo tu stati.  Očekuje nas  Advent u prosincu i mogu zaključiti da  će podaci na kraju pokazati  da je Trogir i ovu godinu dobro radio, zaključila je Špika.

ZADNJE OBJAVE