14 C
Trogir
Subota, 10 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRZavršio do sada najveći Kairos kup: nastupilo čak sedamnaest ekipa

Završio do sada najveći Kairos kup: nastupilo čak sedamnaest ekipa

U nedjelju je završen međunarodni Kairos kup 2021. za curice 2005/06 i 2007/08 kojeg je tradicionalno organizirao Ženski rukometni klub Trogir 58. Turnir se igrao u SD Vinko Kandija, a sudjelovalo je čak sedamnaest ekipa, od kojih jedna iz Crne Gore.

– Prikazan je odličan rukomet, na čast curama i trenerima. Neke utakmice su bile toliko dobre da se činilo kako su završile “za tren”. Nazočnost publike, prijatelja, rodbine, rukometaša i rukometašica na tribinama cijelom događaju je dalo veću dimenziju. Zaista je bio poseban užitak biti dio cijele ove kulise i nakon dugo vremena prepustiti se sportu. Posebno smo ponosni što smo uz pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora i Apartmana Medena uspjeli dovesti na turnir ekipu Siska budući da smo od samog početka željeli pomoći ekipi koja dolazi iz potresom pogođenog područja. Nagrade su dodijelili predsjednik Gradskog vijeća Grada Trogira Toni Zulim, predsjednik Zajednice sportskih udruga Dubravko Škokić, Snježana Petika – proslavljena rukometašica, trenerica i član stručnog stožera ženske rukometne reprezentacije, Maja Bulatović – jedna od najboljih igračica u svoje vrijeme koju je u rukomet uveo pokojni Vinko Kandija te naš “kauboj” Ljubo Vukić. Zahvaljujemo njima, Gradu Trogiru, TZ Trogir, ZSU Trogira na velikoj pomoći jer su svi zajedno prepoznali potencijal i trud koji ulažemo da bi sve imalo smisla. U prigodnom programu nastupile su i članice KRŠG Rusulice. Naši sponzori Havana Club, Restoran Coccolo, Bura Line, Caffe bar/fast food Time Out, Caffe bar Bok, Street food Spiza Trogir i Optika Beljan pomogli su da turnir uspješno privedemo kraju. Dogodine idemo još jače i bolje uz veću podršku, poručio je predsjednik ŽRK Trogir58 Joško Radić.

U generaciji 2005/06 (U15 – mlađe kadetkinje) sudjelovale su ekipe ŽRK Split 2010, ŽRK Trogir 58, ekipa Crne Gore, ŽRK Sisak, ŽRK Podravka Vegeta, ŽRK Dugo Selo, RK Dugopolje, ŽRK Darda i RK Zelina.

Pobjednici su ekipa iz Splita, drugo mjesto osvojile su rukometašice Crne Gore, a treće Trogira.  

Fair play: ekipa Darda

Najbolja vratarka: Teodora Rončević, Crna Gora

Najbolja strijelkinja: Lea Smiljanec, Podravka  

Najbolja igračica: Jelena Babić, Split 2010

Najkorisnija igračica: Tara Đelekovčan, Podravka  

U generaciji 2007/08 ( djevojčice U-13) sudjelovale su ekipe ŽARK Split, ŽRK Trogir 58, RK Đurđevac, ŽRK Cetina, ŽRK Dugo Selo, ŽRK Podravka Vegeta, RK Dugopolje i RK Zelina.

Ekipa Dugopolja je prva, drugo mjesto osvojile su trogirske rukometašice, a treće je zauzela ekipa Zelina.

Fair play: ekipa Cetina

Najbolja vratarka: Ivana Rogulj, Trogir

Najbolja strijelkinja: Gabriela Milić, Dugopolje

Najbolja igračica: Gabriela Rogošić, Dugopolje

Najkorisnija igračica: Matea Bolanča, Trogir

Tekst: IRM

Foto: Joško Herceg

Fotogalerija na linku: Kairos Kup

ZADNJE OBJAVE