38 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRNa izložbi “Boje ljeta” Gordane Šoštarić razgledajte bajkovito oslikane glazbene instrumente

Na izložbi “Boje ljeta” Gordane Šoštarić razgledajte bajkovito oslikane glazbene instrumente

Atraktivnom izložbom “Boje ljeta”, koja će se otvoriti u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira u utorak, 19. srpnja 2022. u 21:00 sat, profesionalna violinistica Gordana Šostarić predstavlja bajkovito oslikane glazbene instrumente.

Gordana Šoštarić rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala violinu na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Gorana Končara. Stalna je članica orkestra Hrvatskog narodnog kazališta. Ova violinistica je i slikarica koja je na zanimljiv način sljubila svoje dvije umjetničke strane. Njena kreativnost osim slikarstva obuhvaća razne medije – od izrade nakita od heklane žice pa sve do oslikavanja violina i drugih instrumenata.

 “Oslikavanje violina živahan je nastavak mog životnog puta kao profesionalne violinistice. Želja mi je prikazati umjetnost kroz prožetost boja, zvuka i životnosti moje glazbene svakodnevnice”, kaže umjetnica.

“Da se slikarstvo i glazba mogu uspješno nadopunjavati pokazuju nam radovi Gordane Šoštarić. Ona je spojila glazbu i slikarstvo, pomiješala note i boje i uvela nas time u svoj bajkoviti svijet. Njezina je umjetnost oaza, intimni prostor koji nam se otvara, zove nas da uživamo, gledamo, slušamo i uđemo u čaroban svijet violinistice – slikarice!”, kazala je Biserka Gašparac, prof.

 Izložba će biti otvorena do 31. srpnja 2022., svaki dan 10:00 – 13:00 te 18:00 – 21:00.

ZADNJE OBJAVE