16.9 C
Trogir
Srijeda, 21 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Na 9. lignjolovu „Arbanija 2018.“ rekordan broj natjecatelja

Na 9. lignjolovu „Arbanija 2018.“ rekordan broj natjecatelja

Čak 68 ekipa iz Trogira, Splita, Arbanije, Žednoga, Slatina i Kaštela isplovilo je u subotu kako bi se natjecalo na 9. lignjolovu „Arbanija 2018″ kojeg je organizirala Pomorsko-športska udruga Timun. 

17 liganja ukupne težine 995 grama ulovili su u Kaštelanskom zaljevu Petar Botić i njegov kolega Mario Pajdek osvojivši zlatnu medalju. 

– Iz Kaštela smo i prvi put sudjelujemo na ovom lignjolovu. Po svemu sudeći dolazimo ponovo, kazali su.  Uz medalju su dobili  pehar, Humminbird Helix 5 sonar i pribor za ribarenje.

Srebrnu medalju, pehar i prigodne poklone osvojili su Marko Matijaš i Jerko Miše iz Arbanije koji su ulovili lignje ukupne težine 810 grama, a za treće mjesto  i ulov od 645 grama nagrađena je ekipa iz Arbanije, Goran Elez i Ivica Žarković .

Najveću lignju težine 365 grama ulovio je Davor Bago. 

Svim nagrađenima odličja i prigodne poklone uručili su gradonačelnik Ante Bilić i njegov zamjenik Viktor Novak koji su također bili sudionici lignjolova u sklopu kojeg je  održano i natjecanje u kuhanju brujeta.

Natjecalo se pet ekipa, a najukusniji brujet po ocjenama žirija skuhali su Andro Vetma i njegov kolega Nikola Đidara te zasluženo dobili prigodne poklone. 

– Ovu godinu je rekordan broj natjecatelja što me iznimno raduje. Dokaz je to da je ovaj lignjolov nadaleko poznat, rekao je Ivica Belas v.d. predsjednik PŠU Timun. 

 Uz odličnu hranu i piće, prigodnu lutriju, vatromet te voditeljsku palicu Vinka Klarića, sve natjecatelje i goste jednog od najvećeg lignjolova na Jadranu zabavljali su Trogirski Kanti.

{gallery}lignjolov9{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

Saznajte kako je nastao prigodni žig Petra Berislavića?

Hrvatska pošta, na prijedlog Filatelističkog kluba Zagreb, pušta u uporabu prigodni žig Petra Berislavića samo na dan 20.10.2020. u Poštanskom Uredu 21219...

Vrsine: Za par godina ovo bi mogla biti mala Provansa

Udruga Eco selo Vrsine, čiji je cilj postaviti ovo malo mjesto na kartu ekološki osviještenih sela, osnovana je ovog ljeta. Za sada...

Biciklom od Trogira do Podstrane, od Splita do Dicma

Projektom razvoja sustava javnih bicikala na području Urbane aglomeracije Split planira se dodatno popularizirati korištenje bicikala kao alternativnog oblika javnog prijevoza na...

Na državnom prvenstvu u Zadru ekipe ŽOK Trogir 5. u maloj i mini odbojci

Najmlađi uzrasti hrvatske odbojke okupili su se ovog vikenda na najbrojnijem natjecanju u Zadru na prvenstvima za najmlađe kadetkinje i kadete do...

Pomoć slijepim i slabovidnim osobama na podcastu Maria Markovine

Trogiranin Mario Markovina nedavno je pokrenuo podcast pod nazivom Znanje i Kreativnost koji se bavi problematikom slijepih i slabovidnih