2 C
Trogir
Subota, 22 siječnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRNa 9. lignjolovu „Arbanija 2018.“ rekordan broj natjecatelja

Na 9. lignjolovu „Arbanija 2018.“ rekordan broj natjecatelja

Čak 68 ekipa iz Trogira, Splita, Arbanije, Žednoga, Slatina i Kaštela isplovilo je u subotu kako bi se natjecalo na 9. lignjolovu „Arbanija 2018″ kojeg je organizirala Pomorsko-športska udruga Timun. 

17 liganja ukupne težine 995 grama ulovili su u Kaštelanskom zaljevu Petar Botić i njegov kolega Mario Pajdek osvojivši zlatnu medalju. 

– Iz Kaštela smo i prvi put sudjelujemo na ovom lignjolovu. Po svemu sudeći dolazimo ponovo, kazali su.  Uz medalju su dobili  pehar, Humminbird Helix 5 sonar i pribor za ribarenje.

Srebrnu medalju, pehar i prigodne poklone osvojili su Marko Matijaš i Jerko Miše iz Arbanije koji su ulovili lignje ukupne težine 810 grama, a za treće mjesto  i ulov od 645 grama nagrađena je ekipa iz Arbanije, Goran Elez i Ivica Žarković .

Najveću lignju težine 365 grama ulovio je Davor Bago. 

Svim nagrađenima odličja i prigodne poklone uručili su gradonačelnik Ante Bilić i njegov zamjenik Viktor Novak koji su također bili sudionici lignjolova u sklopu kojeg je  održano i natjecanje u kuhanju brujeta.

Natjecalo se pet ekipa, a najukusniji brujet po ocjenama žirija skuhali su Andro Vetma i njegov kolega Nikola Đidara te zasluženo dobili prigodne poklone. 

– Ovu godinu je rekordan broj natjecatelja što me iznimno raduje. Dokaz je to da je ovaj lignjolov nadaleko poznat, rekao je Ivica Belas v.d. predsjednik PŠU Timun. 

 Uz odličnu hranu i piće, prigodnu lutriju, vatromet te voditeljsku palicu Vinka Klarića, sve natjecatelje i goste jednog od najvećeg lignjolova na Jadranu zabavljali su Trogirski Kanti.

{gallery}lignjolov9{/gallery}

ZADNJE OBJAVE