24. Edukativna muzejska akcija koju u povodu Međunarodnog dana muzeja organizira Hrvatsko muzejsko društvo ove se godine od 18. travnja do 18. svibnja odvija pod temom (pre)hrana.
U Muzeju grada Trogira ovu su zanimljivu temu prilagodili svojem podneblju (i jeziku), pa će pod zajedničkom temom SPIZA pripremati lipe bokune – pomiješat će 2 x 2 žlice kreativnih radionica, prstohvat znanja o mediteranskoj kuhinji, žličicu pripreme tradicionalnih jela, bokunić cukra na kraju i sve zajedno servirati na završnoj večeri.
U okviru EME u četvrtak su se u Edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira održale radionice „POT I POTIĆ VOLE SE TAJNO!“.
Program EME koji slijedi:
24. 4. 2019. (srijeda) u 16:00 – radionica POT I POTIĆ VOLE SE TAJNO!, Edukativna zona
29. 4. 2019. (ponedjeljak) u 10:30 – posjet Srednjoj strukovnoj školi Blaža Jurjeva Trogiranina – predavanje na temu mediteranske kuhinje – predavači: Nikica Ševo i Mario Pavić, posjet odjelu kuhara
30. 4. 2019. (utorak) u 15:00 – posjet hotelu i restoranu Pašike – prezentacija pripreme jednog tradicionalnog trogirskog jela
2. 5. 2019. (četvrtak) u 16:00 – radionica PECI, PECI, PA ISPECI!, Edukativna zona
3. 5. 2019. (petak) u 9:00 – radionica PECI, PECI, PA ISPECI!, Edukativna zona
15. – 24. 5. 2019. – izložba VOLIN IZIST PRAVU SPIZU!, atrij Muzeja grada Trogira
Foto:IRM
{gallery}ema02{/gallery}