21.2 C
Trogir
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRMRK Trogir, ŽRK Trogir i NK Trogir kod gradonačelnika: „Ovo su veliki...

MRK Trogir, ŽRK Trogir i NK Trogir kod gradonačelnika: „Ovo su veliki uspjesi za naš sport, a posebno veseli preko 400 djece koja treniraju“

„Prioritet nam je sportska dvorana na čijoj dokumentaciji već radimo i koja bi trebala biti spremna do kraja godine“, poručio je gradonačelnik

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić i njegov zamjenik Viktor Novak u petak su u Salonu grada primili predstavnike triju trogirskih klubova – MRK Trogir, ŽRK Trogir i NK Trogir 1912. Povod prijamu odlični su rezultati za trogirski momčadski sport koje su navedena tri kluba postigla u upravo završenoj klupskoj sezoni. Trogirski rukometaši i rukometašice plasirali su se najviši rang natjecanja, Premijer ligu, a nogometaši su izborili 1. Županijsku ligu nakon devet godina.

„Ovo su veliki uspjesi za trogirski sport. Htjeli smo im iskazati zahvalnost i čestitati igračima, igračicama i sportskim djelatnicima na postignutim rezultatima te im dati poticaj za daljnji rad. Ono nas što posebno veseli su brojke, naime, samo ova tri kluba imaju preko 400 djece koja treniraju i to nam je motiv da im i dalje osiguravamo uvjete. Prioritet nam je sportska dvorana na čijoj dokumentaciji već radimo i koja bi trebala biti spremna do kraja godine. Želim sreću svim klubovima i da se u narednoj sezoni minimalno zadrže u ligama koje su izborili“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Potrebu za dvoranom istaknuo je predsjednik MRK Trogir Goran Piteša.

„Hvala gradu i gradonačelniku na prijemu i podršci. Čestitke i drugim klubovima na njihovim uspjesima. Plan je da ostanemo u Premijer ligi. Što se tiče kvalitete, mislim da to možemo i bez velikih pojačanja. Što se tiče troškova i financija, tu ćemo morati malo više pogurati jer je veći rang natjecanja i time su veći troškovi. Što se tiče infrastrukture, ništa se ne može preko noći, ali nova dvorana je nužna“, rekao je Piteša.

Ostati u Premijer ligi cilj je i trogirskim rukometašicama.

„Sigurno će se morati pošteno oznojiti svatko tko bude igrao protiv nas. Imamo najmlađu ekipu u ligi, ali ne bojimo se nikoga. Znamo da cure mogu i spremit će se još bolje. Imaju veći motiv jer su nakon 12 godina vratile ženski prvoligaški rukomet u Trogir. Mi ćemo ih bodriti, a nadam se da će tribine biti otvorene jer će u tom slučaju sigurno biti podrške. Napokon, Trogir je prepoznat kao rukometni grad i sad se to pokazalo na najbolji način. Prvi put u povijesti je iz istog grada i muški i ženski klub iz jednog sporta ušao u prvu ligu u istoj godini. Nadamo se ostati i postati stabilan prvoligaš, a ove godine ćemo se morati pojačati s 2-3 cure koje ćemo ciljano dovesti da možemo svoj stil igre oplemeniti i poboljšati. Nakon toga imamo odlične mlađe generacije koje dolaze“, rekao je Joško Radić, predsjednik ŽRK Trogir 58.

Optimističan je i predsjednik NK Trogir 1912 Mario Juranović.

„Nakon devet godina depresije ušli smo u rang više. Prije tri godine kad smo došli kao uprava i dobili odgovornost za vođenje kluba, bilo je tu financijskih dubioza, treniralo je samo 85 djece, a danas smo došli do 210 djece raspoređenih u sedam uzrasnih kategorija. Od ove godine imat ćemo još dvije, a prvi put u povijesti kluba i cure. Što se tiče seniora, trenutno je to prva županijska liga, dalje ćemo vidjeti ovisno o infrastrukturi i svemu. Zadnjih deset godina izgubila se kultura gledanja nogometa, ali nadam se da će to ubrzo opet biti po starom kada je bilo po 1000 ljudi na Batariji“, rekao je Juranović.

Fotogalerija: Joško Herceg

ZADNJE OBJAVE