22 C
Trogir
Utorak, 27 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRGDCK Trogir: lipanjska akcija darivanja krvi

GDCK Trogir: lipanjska akcija darivanja krvi

Svake godine 14. lipnja diljem svijeta obilježava se SVJETSKI DAN DAVATELJA KRVI kojeg će prigodno ove godine obilježiti Klub DDK Trogir, koji djeluje u sastavu Hrvatskog Crvenog križa – GDCK Trogir. Proslava je vezana za Trogirski drvored dobrovoljnih davatelja krvi koji je, na inicijativu Grada Trogira, posvećen trogirskim rekorderima.

  • Kako je svečanost otvorenja drvoreda bila skromna, nakon popuštanja mjera, koristimo prigodu te u ponedjeljak, 14. lipnja organiziramo druženje naših davatelja ispred caffe bara „Čokolada“. Uz skromnu zakusku druženje započinje u 18:00 sati. Pozivamo naše rekordere i sve ostale članove da nam se pridruže – istaknuli su iz Kluba DDK Trogir i GDCK Trogir.

Također, Gradsko društvo Crvenog križa Trogir sa Savjetom dobrovoljnih darivatelja krvi Trogir u suradnji sa Transfuzijom kliničkog bolničkog centra Split organiziraju humanitarnu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u četvrtak, 17. lipnja u vremenu od 8 do 12 sati u prostorijama DDK na Batariji.

  • Zbog situacije vezane za pandemiju poduzet ćemo sve mjere opreza (dezinfekcija prostora i ruku svih pristupnika te poštivanje razmaka od 2 metra). Pozivamo dobrovoljne darivatelje da se odazovu u što većem broju. Krv može dati svaka zdrava osoba u dobi od 18 do 65 godina. Darivanjem krvi kontroliramo naše zdravlje i pomažemo onima kojima je krv najpotrebnija – poručili su iz GDCK Trogir.

ZADNJE OBJAVE