29 C
Trogir
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRMOLOCI: odgovornim ponašanjem do očuvanja našeg okoliša

MOLOCI: odgovornim ponašanjem do očuvanja našeg okoliša

MOLOK nije samo obična kanta za smeće jer rješava niz problema. Osim ogromnog kapaciteta na malom prostoru, u ovim spremnicima minimalizira se zagrijavanje otpada. Oko 2/3 ukupnog volumena nalazi se pod zemljom, nema krađe sirovina, prevrtanja, dostupan je svima, a pristup mu je dosta čist jer se puni odozgo. Jednostavan je i praktičan, a uz sve navedeno i estetski je prihvatljiv. Također, sprječava neugodne mirise, buku u vrijeme pražnjenja, emisiju štetnih plinova, štete uslijed elementarnih nepogoda, prisutnost životinja itd.

  • U tijeku je postavljenje novih polupodzemnih spremnika na području Mastrinke i Arbanije gdje će zamijeniti neprimjerene postojeće spremnike od 1100l za sakupljanje miješanog komunalnog otpada. Na postojećim lokacijama za odlaganje otpada bit će ugrađeno ukupno četrnaest novih spremnika, ukupne zapremnine 5000l što je ekvivalent za pet kontejnera od 1100l, a zauzimaju površinu kao jedan pocinčani kontejner iste zapremnine. Međutim, za razvrstavanje otpada postavit će se i kontejneri na lokacijama koje to omogućavaju te ograđeni set spremnika isključivo za plastiku, papir i staklo. Važno je da se svi spomenuti spremnici koriste za predviđeni otpad kako bismo postigli zadane ciljeve u odvojenom prikupljanu. Pozivam građane da, umjesto neprimjerenog odlaganja van spremnika, donose ostale kategorije otpada iz svojeg domaćinstva na reciklažno dvorište u Planom koji će naknadno biti predani na reciklažu i zbrinjavanje specijaliziranim tvrtkama s kojima Trogir Holding ima potpisane Ugovore. Dakle, svakom pojedincu omogućeno je da odgovornim ponašanjem doprinese zajedničkom cilju u čuvanju našeg okoliša, kazuje direktor Trogir Holdinga Božidar Miše.
  • Novi spremnici zapremnine 3000l će u skoroj budućnosti biti ugrađeni na predjelu Travarice (Balančane, Ribola, ul. Put Mulina…) uz već tri ugrađena u Naselju. Prvi MOLOK spremnici su ugrađeni u samom centru grada gdje su se u zadnje dvije godine pokazali kao odlično rješenje za sakupljanje otpada i isti su odlično prihvaćeni od strane tamošnjih stanovnika, pojašnjava rukovoditelj Sektora komunalnih poslova i viši suradnik za zaštitu na radu Trogir Holdinga Toni Zulim.

Piše: AR

ZADNJE OBJAVE