24 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRMisionar don Danko Litrić poručio učenicima OŠ Petar Berislavić: „Hvala vam dragi...

Misionar don Danko Litrić poručio učenicima OŠ Petar Berislavić: „Hvala vam dragi prijatelji!“

Kako smo već pisali, učenici OŠ Petar Berislavić često misle na svoje male prijatelje iz Ruande i brojnim akcijama omogućuju im lakšu svakodnevnicu.

Tako su za vrijeme korizme proveli  humanitarnu akciju „Jedna marenda za Ruandu”, uz podršku ravnateljice Edite Bratinčević. U školi su tada preko velikog odmora prodavali marendu u vrijednosti 5 kuna, koju su sami pripremili kod kuće zajedno sa svojim vrijednim mamama i bakama. Na kraju svakog odmora brojile su se kune, i kako doznajemo učenici su u toj akciji prikupili čak 3.920, 00 kuna, što je za svaku pohvalu.

Taj novac poslali su dragom misionaru don Danku Litriću i dječici u Ruandi, čime pomažu izgradnju njihove nove škole i crkve, doznajemo od profesorice Ivane Bilić, nečakinje don Danka Litrića.

Don Danko Litrić čestitao im je Uskrs, a donosimo dio njegove čestitke i zahvale:

„Dragi prijatelji misionara, želim vas sve pozdraviti, zahvaliti za vašu dobrotu i ljubav kojom me pratite u mom misionarskom poslanju.

Iz Ruande, moje druge domovine, želim reći iskreni HVALA!

Sretan sam što sam član Katoličke Crkve u Hrvata, koja me ni nakon trideset i šest godina nije zaboravila!

Želim Vam zahvaliti u ime naših đaka: male djece dječjeg vrtića, naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca – njih oko 1200! – kao i oko tri tisuće naših vjernika u našoj četvrti Kimihurura, gdje gradimo crkvu u čast Marije Pomoćnice.

I oni će znati da kod nas postoje dobri ljudi koji misle na njih i pomažu im u njihovim potrebama. Ja sam ponosan kao misionar Hrvat – da će preko vaših darova biti u njoj ugrađeno veliko hrvatsko srce ljubavi.

Ujedno Vas želim obavijestiti da naša crkva polako raste u vis – došla je do krova. Istina, ide malo polakše nego smo predviđali – ali uvjetovana je o prilivu darova da bi se mogla dovršiti.

Preporučujući se i dalje vašoj dobroti, zajedno sa svojim prijateljima molimo našu Nebesku Majku Mariju Pomoćnicu, da vam izmoli sve potrebito milosti – da možete i dalje pomagati misije. Neka nam pomogne tako živjeti, kroz sve muke i križeve ovoga života, da bismo mogli zajedno vječno sretni biti u raju. Hvala Vam dragi prijatelji!

{gallery}ruanda5{/gallery}

ZADNJE OBJAVE