19 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIR„MINUTE O' KVADRILJE“: GOSTOVANJE KARLA VUKUŠIĆA

„MINUTE O’ KVADRILJE“: GOSTOVANJE KARLA VUKUŠIĆA

Ako ste propustili „Minute o’ Kvadrilje“ na Gradskom radiju Trogir, na dolje priloženom linku poslušajte člana Mandolinskog orkestra Karla Vukušića.

Nedavno je u organizaciji KUD-a Kvadrilja održan seminar pod nazivom „HRVATSKA TRADICIJSKA GLAZBALA“. Predavači su bili Ivana Kenk Kalebić, Oliver Rogošić i Joško Ćaleta.

  • Mi kao svirači naučili smo više o povijesti mandoline i mandole. Joško Ćaleta nam je održao predavanje o sviranju mandoline na našem području što nas je još više približilo instrumentu, kazao je Vukušić.

Ove godine obilježava se 25. hrvatski festival mandolinista „Mandolina Imota“. Kako prošle godine zbog pandemije organizatori nisu bili u mogućnosti održati Festival, ove godine su dobili suglasnost Stožera civilne zaštite grada Imotskog za održavanje te su pripreme u tijeku.

  • Jučer smo održali završnu probu i iznenađujuće smo uštimani. Puno društava se prijavilo u više klasa, a mi smo u onoj bez dirigenta. Svirat ćemo klapske pjesme koje su interpretirane na instrumentu što nije uobičajeno, dodao je Vukušić koji je više od 12 godina član orkestra.
  • Ljubav prema mandolini gajim još od osnovne škole. Na sviranje se nadovezuje pjevanje i dobijete domino efekt te zavolite cijelu tu kulturu. Ove godine se puno mladih momaka i cura prijavilo za sviranje mandoline. Pozivam i ostale da se slobodno jave, zaključio je.

ZADNJE OBJAVE