18.6 C
Trogir
Utorak, 22 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI Ministrica Divjak otkrila planove za novu školsku godinu, uvode se i nove...

Ministrica Divjak otkrila planove za novu školsku godinu, uvode se i nove reforme

Što se tiče cijene školskih udžbenika, Divjak je rekla da je to od 2014. godine stabilna situacija, dodavši da je ove godine odobreno 580 novih udžbenika koji prate kurikularnu reformu.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je konferencija za medije na temu priprema za sljedeću školsku godinu i osvrt na kurikularnu reformu. 

Na konferenciji je predstavljen hodogram aktivnosti po pitanju reformskih razreda – novi udžbenici, novi tableti za učenike, računala za nastavnike. Na konferenciji je sudjelovala ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ministrica je kazala i da su se u ovoj školskoj godini opremale škole i učionice.
– Tu je ovaj element digitalne transformacije pridonio da se uspješno nosimo s nastavom na daljinu. Što se tiče plana uvođenja, važno je znati da dolazimo prema kraju školske godine u kojoj smo uveli nove kurikulume. Oni su ove godine u funkciji u prvim, petim i djelomično sedmim razredima, kao i prvim razredima srednje škole, rekla je ministrica, dodavši da se iduće godine novi kurikulumi uvode i druge, treće, šeste i djelomično osme razrede osnovne škole, te druge i treće razrede srednje škole.

Dotaknula se i izbornih predmeta, poglavito izborne informatike, kazavši da je obvezna izborna informatika uvedena još 2018. godine, a kao obvezni predmet informatika je od iste godine uvedena u pete i šeste razrede.
– Od sljedeće školske godine imat ćemo izbornu informatiku koja će se morati nuditi u svim osnovnim školama diljem Republike Hrvatske, kazala je Divjak, koja je objasnila i dinamiku održavanja izbornih predmeta u nastavi.

Što se tiče cijene školskih udžbenika, Divjak je rekla da je to od 2014. godine stabilna situacija, dodavši da je ove godine odobreno 580 novih udžbenika koji prate kurikularnu reformu.

Izvor: Dalmacija News

ZADNJE OBJAVE

Kreće 3. izdanje projekta “I tebe se pita!”: Trogirani, izravno odlučite kako potrošiti 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna

Građani najbolje znaju što im je prioritet i što treba poboljšati u njihovom mjesnom odboru. Do sada smo realizirali 70 njihovih prijedloga i pozivamo...

Ekipe ŽRK TROGIR 58 pobjednice Kairos kupa

U nedjelju  je završen Kairos kup 2020 za curice 2008. i 2006. godište kojeg je organizirao Ženski rukometni klub Trogir 58.

Dani europske baštine 2020. u Trogiru: Započela radionica “Djeca – čuvari baštine”

U Trogiru je  u sklopu obilježavanja Dana europske baštine započela  dječja radionica zaštite spomenika pod nazivom Djeca – čuvari baštine.

U četvrtak akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Trogir sa Savjetom dobrovoljnih darivatelja krvi Trogir i u suradnji sa Transfuzijom kliničkog bolničkog centra Split organizira humanitarnu...

Predstavljen projekt označavanja pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova

Šetnjom dijelom staza i prezentacijom postavljene signalizacije, predstavljen je jednogodišnji projekt Ekološke udruge Eko-Žedno „Označavanje pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova“