20 C
Trogir
Nedjelja, 25 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAMilanović u Trogiru: Čudi me što mediji ne inzistiraju na debatama jer...

Milanović u Trogiru: Čudi me što mediji ne inzistiraju na debatama jer to je način da se istjeraju neki računi i da se vidi tko ima kakve namjere

Predsjednički kandidat Zoran Milanović posjetio je danas Trogir. Komentirajući brojne aktualnosti i za Gradski radio Trogir je odgovorio na par pitanja.

Upitan je kakvu izlaznost očekuje u prvom krugu predsjedničkih izbora te kako gleda na dosadašnji tijek kampanje:

-Otvoreno vam kažem u prvom krugu „tako/tako“, no u drugom krugu očekujem puno veću izlaznost. Dosadašnji tijek kampanje je osvježavajuć za mene. Jako je zanimljivo, svašta čuješ, razgovaraš s ljudima. Ovo je direktna kampanja, do sada sam takve kampanje vodio samo kao kandidat u političkoj stranci. Nakon jednog dosta dugačkog puta, ovo je zaista nešto novo za mene.

Na pitanje treba li predsjednik države imati veće ovlasti kazao je:

-Ne, ne bi smio imati veće ovlasti to je put u tiraniju. Dati još dodatne ovlasti znači povratak u ono što smo mali 90-ih godina, dakle Tuđmanizam, a to ne bi bilo dobro. Možda je u vrijeme rata i bilo shvatljivo, ali više ne. To nema nijedna država u Europi, osim Francuske, što je pak slučaj za sebe, no ni to nije najbolji model. Naprosto, polupredsjednički sustav ne.  

Upitan je i kako ocjenjuje današnji izgled Hrvatske:

-Hrvatska je obezglavljena. U prenesenom značenju dakle nema niti glave, niti jasne koncepcije, niti poštenja, niti normalnosti.

Kako po aktualnim anketama ide u drugi krug, upitan je što očekujete te kako gleda na moguće debate s protukandidatima: 

-Što se tiče ulaska u drugi krug naravno da očekujem pobjedu. Debata nema, zato što ih jedna osoba izbjegava, ne usudi se ići u debatu, jer to nije blesimetar, to je malo teže. Čudi me što mediji na tome dosta oštro ne inzistiraju jer to je način da se istjeraju neki računi i da se vidi tko ima kakve namjere.

Na pitanje o dosadašnjem radu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kazao je:

-Ocjenjujem njen dosadašnji rad jako slabom ocjenom i ne treba vjerovati njezinim riječima jer ne govori istinu. Inače, iza te „frazetine“ o zajedništvu se ustvari skriva jedna perfidna politika podjela.

Upitan za komentar jučerašnje izjave o Hajduku kazao je: 

-Ja se ne natječem za predsjednika nogometnog saveza, niti ću se ikada natjecati. Ja se natječem za predsjednika Republike Hrvatske. Svatko navija za klub koji voli. Uvijek samo bio protiv politizacije i militarizacije sportskih društava. U tom kontekstu je bila moja jučerašnja izjava. Za Hajduk sam navijao, ali politika se nikad nije smjela vezivati ni uz jedan klub, pa ne smije ni danas. Svi klubovi koji su i prije igrali, i Rijeka, i Hajduk, i Osijek, i Cibalia, sve su to naši, hrvatski klubovi.

Dolazite li ponovno u Trogir:

-Pa možda za Dan grada Trogira, odnosno vrlo vjerojatno. Moram uvjeriti svoje kolege iz kampanje da to posložimo jer je to i bio prvotni cilj. U Trogiru mi je uvijek lijepo – kazao je Milanović. 

 

ZADNJE OBJAVE