12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRLU „Trogir“ REAGIRANJE

LU „Trogir“ REAGIRANJE

Članovi Lovačke udruge “Trogir”, njih deset svojim potpisima reagiralo je na članak objavljen na Trogirskom portalu 6. travnja pod naslovom “Trogirski lovci održali Izvanrednu skupštinu”. Prozivaju predsjednika Gorana Džimbega zbog netočnih izjava kako je Skupština imala kvorum da se održi te zbog kako sumnjaju trošenja novca za osobne svrhe.

Donosimo reagiranje u cijelosti:

  • Naša Udruga ima dugu tradiciju i u Trogiru je prepoznata kao korektna i društveno korisna. Stoga, zbog zaštite digniteta nas lovaca imamo potrebu iznjeti činjenice i ukazati na probleme umjesto da ih se skriva. Upravo zbog toga želimo javno reći da taj ugled ruše pojedinci, a ne svi članovi. Spremni smo ispred svih institucija ukazati na neprihvatljive radnje i samovolju pojedinaca u odlukama vezanim za rad Udruge. Spomenuti članak sadrži netočnosti vezane uz samovoljno ponašanje predsjednika Džimbega kako bi pred javnost prekrilo istinu koja se događa u Udruzi.
  • Naime, ne radi se o izvanrednoj već o redovitoj godišnjoj Skupštini. Prema Statutu LU „Trogir“ na Izvanrednoj skupštini se raspravlja samo o jednoj točki dnevnog reda zbog koje je sazvana, a iz članka je vidljivo da se radilo o više točaka devnog reda. Nadalje, od nazočna 33 člana Skupštinu je napustilo 10 članova: Antonio Andrić, Zdravko Andrić, Stanko Arambašić, Ante Drežančić, Ivan Hajduk, Mate Milas, Joško Miše, Filip Rožić, Robert Rožić i Joško Ružičić, što znači da nije ostalo 25 već 23 člana, što ne čini natpolovičnu većinu te nije postojao kvorum da se Skupština održi. Zato smatramo da sve odluke na Skupštini nisu legalne. Navedena nepravilnost je prijavljena Upravnom odjelu za opću upravu u Trogiru. Na protekle dvije „Skupštine“ smijenjena su 4 od ukupno 7 članova Upravnog odbora, sva 3 člana Nadzornog odbora, lovnik i lovočuvar. Pitamo se je li moguće da osmero ljudi nije adekvatno u obnašanju dotadašnjih funkcija ili su po srijedi osobni interesi pojedinaca da ih se iz samo njima znanih razloga ukloni iz tijela  Udruge. Ovim putem molimo predsjednika LU „Trogir“ Gorana Džimbega da ukoliko dokaže da je Skupština pravovaljana, svim članovima koji su razrješeni dužnosti ili pak isključeni iz nje od redovite „Skupštine“ održane 8. listopada. 2021. (za koju ne postoji zapisnik) do danas dostavi rješenja s obrazloženjem zbog čega su razrješeni obnašanja dužnosti ili isključeni iz članstva te po kojoj točki Statuta LU „Trogir“ kako bi isti tražeći svoju pravdu mogli uložiti žalbu na to rješenje. Između ostaloga bez argumenata je razriješen članstva lovnik i lovočuvar Drežančić koji je ranije uhvatio u krivolovu pojedince koji su na „Skupštini“ imenovani u novi Nadzorni odbor. Smatramo da nije korektno i transparentno da predsjednik Džimbeg samoinicijativno traži donacije od različitih pravnih subjekata i ugostiteljskih objekata te da nikada nije upoznao članstvo s visinom novčanog iznosa te imenima donatora kako bi im se mogli zahvaliti. Smijenjeni Nadzorni odbor je ukazao na takve i slične nepravilnosti te tražio objašnjenja za određene stavke u financijama poput potrošnje goriva i kupnje nekih artikala izvan perioda obavljanja radnih obveza članstva unutar Udruge, kupovine namirnica u raznim trgovačkim centrima bez znanja članstva, izrade COVID potvrda, kao i drugih stavki… Umjesto odgovora oni su bez ikakvog obrazloženja razriješeni. Kao odgovor na takav potez koji pobuđuje sumnju smijenjeni Nadzorni odbor donio  je odluku da sve prepusti na provjeru višem tijelu te je uputio zahtjev za kontrolu Ministarstvu financija (Sektor za financijski i proračunski nadzor). Tražimo samo transparentnost u radu Udruge te jednak odnos prema svim članovima, navode u reagiranju desetorica članova LU “Trogir”.

ZADNJE OBJAVE