14 C
Trogir
Subota, 10 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRKUD KVADRILJA U EU PARLAMENTU

KUD KVADRILJA U EU PARLAMENTU

Na poziv zastupnice u Europskom parlamentu i potpredsjednice europskih socijaldemokrata Biljane Borzan, Kulturno umjetničko društvo Kvadrilja boravilo je od 21. do  23. studenoga u Strasbourgu posjetivši EU parlament.

Dio je to promotivne kampanje koju provodi EU kako bi stanovnicama zemalja članica što više približila instituciju u kojoj se donose bitne odluke te promijenila negativna percepcija (ondje gdje postoji) o ulozi tijela EU koja vode ovu veliku organizaciju. U biti, većina zakona koji se donesu u pojedinim državama članicama svoje uporište imaju u zaključcima i preporukama donesenim u EU parlamentu.

  • Put dug skoro dvadeset sati se isplatio budući da smo u sklopu obilaska parlamenta prisustvovali na jednoj od sjednica. Doživljaj je bio nestvaran. Po dolasku u parlament, asistent Biljane Borzan Erol Gaši održao je kratko predavanje o EU, genezi nastanka, tempu širenja i područjima djelatnosti. Završni dio predavanja je održala Biljana Borzan ispričavši nam kako sve to skupa izgleda u praksi. Ovim posjetom zaključili smo sezonu 2023. ne računajući domjenke koji su ispred nas. Sezona je počela 12. travnja s modnom revijom novih nošnji za mlađu grupu, nastavila se s Danom o’ Kvadrije,  koncertom u povodu dana Europe, da bi se zaključila nastupom za Dan Grada i naposljetku ovim posjetom, kazuje predsjednik Društva Jerko Jakšić.

Izvanredna skupština održat će se 04. prosinca na kojoj će se pripremiti uvjeti za onu Izbornu u svibnju 2024. Nadamo se što većem odazivu članstva kako bi se odluke donijele na korist kvalitetnijeg budućeg rada.

ZADNJE OBJAVE