13.6 C
Trogir
Ponedjeljak, 19 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI „KUĆA“ IVICE IVANIŠEVIĆA U BOOKVICI

„KUĆA“ IVICE IVANIŠEVIĆA U BOOKVICI

U ovotjednoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 23. siječnja 2020., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II) svoj najnoviji roman „Kuća“ (V.B.Z., 2019.) predstavit će splitski novinar i književnik IVICA IVANIŠEVIĆ.

Autor, od kojeg smo navikli čitati vedre, duhovite romane, „Kućom“ je „iskoračio u tamu“ i napisao dosad najturobniji roman, koji govori o stvarnosti u kojoj živimo, što ne znači da nije ostao vjeran sebi, svojem besprijekornom stilu, gipkim rečenicama i svježim metaforama.

S voditeljicom Bookvice Patricijom Horvat razgovarat će o temama koje provlači kroz knjigu: samoći, starosti, smrti, obiteljskim i drugim međuljudskim odnosima, ali i o pisanju i čitanju kao njegovim životnim izborima, o stanju na književnoj sceni i stanju u društvu općenito.

Kao i svaki put u Bookvici, netko iz publike dobit će knjigu na dar.

Ukratko o autoru:

Ivica Ivanišević rođen je 1964. godine u Splitu. Sociologiju je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je novinar i urednik u Nedjeljnoj Dalmaciji, Feral Tribuneu i Slobodnoj Dalmaciji, gdje je danas komentator. Objavio je sljedeće knjige: Smoje – biografija (Vuković & Runjić, 2004.), Sto mu jelenskih rogova (eseji o stripu, V.B. Z, 2004.), Krovna udruga i druga drama (koautorstvo s Antom Tomićem, Fraktura, 2005.), Split za početnike – abeceda grada (koautorstvo s Renatom Baretićem, Znanje, 2015.), Ulaz za djecu i vojnike (kratke proze, Hena com, 2015.), U sedlu je tijesno za dvoje (roman, Hena com, 2015.), Otpusno pismo (roman, koautorstvo s Marinom Vujčić), Primavera (roman, Hena com, 2016.), Knjiga žalbe (roman, V.B.Z., 2016.), Klanjam se (roman, Hena com, 2017.). Piše dramske tekstove te scenarije za film i televiziju.

 

ZADNJE OBJAVE

Na državnom prvenstvu u Zadru ekipe ŽOK Trogir 5. u maloj i mini odbojci

Najmlađi uzrasti hrvatske odbojke okupili su se ovog vikenda na najbrojnijem natjecanju u Zadru na prvenstvima za najmlađe kadetkinje i kadete do...

Pomoć slijepim i slabovidnim osobama na podcastu Maria Markovine

Trogiranin Mario Markovina nedavno je pokrenuo podcast pod nazivom Znanje i Kreativnost koji se bavi problematikom slijepih i slabovidnih

U SPOMEN – Ivan Pavković (1928 – 2020)

U bolja prostranstva otišao je pjesnik Ivan Pavković, rođen 1928. u Segetu Gornjem, autor četrdesetak knjiga stihova i aforizama Nedavno...

AUDIO: Deveto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

PP Trogir: Objavio fotografiju sa zračnom puškom pa ga potražila policija

Trogirski policajci su dovršili istraživanje nad dvojicom muškaraca koje su osumnjičili zbog prekršaja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.