31 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAKoncertom Zorice Kondže i Klape Cambi otvoreno 49. Trogirsko kulturno ljeto

Koncertom Zorice Kondže i Klape Cambi otvoreno 49. Trogirsko kulturno ljeto

Glazbena diva Zorica Kondža i Klapa Cambi – Split uveli su Trogirane i goste grada u 49. Trogirsko kulturno ljeto. 

Manifestaciju je, na prepunom Trgu Ivana Pavla II, službeno otvorio gradonačelnik Ante Bilić koji je tom prigodom naglasio kako će Trogir do kraja kolovoza ugostiti  brojne glazbene izvođače, glumce, likovne umjetnike te upriličiti razne koncerte, predstave, izložbe, fešte. 

-Za vrijeme Trogirskog kulturnog ljeta pjace i kalete Trogira ožive i grad postane jedna velika pozornica. Očekuju nas događanja koja će Trogir istaknuti kao jednu od vrhunskih ljetnih destinacija, kazao je gradonačelnik.  

Podsjećamo kako su osim tradicionalnih nastupa klapa, trogirskih kulturno-umjetničkih društava, ribarskih i lovačkih fešti, i ove godine organizatori, Grad Trogir i Turistička zajednica Grada Trogira, u program  uvrstili i nastupe najpopularnijih domaćih izvođača pop i rock scene. Tako će 24. srpnja u Kuli Kamerlengo nastupiti Parni valjak, a  13. kolovoza Vatra. Drugu godinu zaredom u Kuli Kamerlengo održava se ‘Kula Kula’ festival koji se nastavlja afirmirati kao ultimativno mjesto za ljetne koncerte najbolje urbane glazbe pa će tako 1., 2. i 3. kolovoza ugostiti TBF, Let 3, Detour, Vojka V, Matiju Cveka i Frajle.  

Ljubitelji kazališta i dobre komedije moći će uživati u predstavama Prvi se muževi bacaju u vodu (14. srpnja) te Ništa ljubav, samo sex (7. kolovoza) također u Kuli. Novost je i ta što renomirana Opera Selecta postaje festival i što u svome 11. izdanju ima program od čak tri dana, 5., 10. i 22. srpnja.

Foto: Dino Čaljkušić (Grad Trogir) 

{gallery}zoricakondza{/gallery}

ZADNJE OBJAVE