31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRKONCERTOM KLAPE TROGIR I IVICE SIKIRIĆA IĆE SVEČANO OTVORENO 54. TROGIRSKO KULTURNO...

KONCERTOM KLAPE TROGIR I IVICE SIKIRIĆA IĆE SVEČANO OTVORENO 54. TROGIRSKO KULTURNO LJETO

Na prepunom trgu Ivana Pavla II, pod vedrim nebom, proslavili smo 60 godina neprekidnog djelovanja klape Trogir, prve formalno organizirane klape u Dalmaciji. Izmjenjivanje fantastičnih pjevača na pozornici te njihove zajedničke besprijekorne izvedbe stvorile su očaravajuću atmosferu i prenijele snažne emocije na više od tisuću Trogirana i posjetitelja grada majstora, predstavljajući klapsko pjevanje kao neprocjenjivi dragulj trogirske nematerijalne kulturne baštine. Uživali smo u mješavini nostalgije, sreće, ponosa i zajedništva te dirljivim video reportažama. Pred nama su dva i pol mjeseca bogatog kulturnog programa s preko 75 događanja. Trogir, grad majstora, postaje otvorena pozornica za sve, poručili su iz TZ Trogir.

Okupljene je na samom početku pozdravio trogirski gradonačelnik Ante Bilić kojem je već tradicionalno pripala čast da Trogirsko kulturno ljeto i službeno proglasi otvorenim.

  • Klapa Trogir, koja slavi 60. obljetnicu, svečano je otvorila naše kulturno ljeto. Drago mi je što je otvaranje bilo baš onako po trogirski jer je Trogir grad velike baštine i kulture. Želja nam je biti drugačiji i time privući što više gostiju, a to smo ovogodišnjim bogatim programom i uspjeli. U Trogiru je postavljena izložba jednog od najvećih svjetskih umjetnika Salvadora Dalíja, a u sklopu 16. Opere Selecta nastupio je Maxim Vengerov, nositelj titule najboljeg živućeg violinista na svijetu. Pred nama je veliki broj ostalih događanja s kojima Trogir postaje destinacija koja živi čitavu godinu, kazao je gradonačelnik Bilić.

Najemotivniji trenutak na koncertu dogodio se kada su se na pozornici Klapi Trogir pridružili stari članovi.

  • Pozvali smo naše stare još živuče pjevače jer su to ljudi koji vole pismu i koji vole zapivat s nama. Ispalo je spontano i lipo. Radimo punom parom. Pripremili smo dvije nove pjesme, jednu za VDP u Kaštel Kambelovcu, a drugu za Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku, kazuje bas Klape Trogir Tomislav Jakus.

AL

Fotogalerija: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE