13 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAKoncert klasične gitare u glazbenoj školi Josipa Hatzea DO Trogir

Koncert klasične gitare u glazbenoj školi Josipa Hatzea DO Trogir

U prostorijama glazbene škole Josipa Hatzea DO Trogir u srijedu je održan koncert renomiranog gitarista Pera Škobelja.

U sklopu pripremnih koncerata za natjecanje u njemačkom gradu Koblenzu, mladi dubrovački umjetnik prikazao je trogirskoj publici svu raskoš svog talenta. Brojni okupljeni s oduševljenjem su odslušali skladbe te na kraju izvođača nagradili velikim i dugim pljeskom.

-Uvijek se rado odazovem pozivu svog kolege, Ante Ivkošiča, da gostujem u Trogiru. Zahvalio bih se ljudima koji su bili na koncertu, učenicima glazbene škole, njihovim roditeljima, mojim prijateljima te ostalima koji su došli uživati u glazbi koju izvodim – rekao nam je ovaj mladi dubrovački gitarist.

Pero Škobelj gitarist je mlađe generacije, rođen u Dubrovniku gdje je i završio svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje kod prof. Maroja Brčića. Nakon toga upisuje studij Gitare na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu kod izv.prof. Gorana Listeša kod kojeg je i magistrirao u redovnom roku sa izvrsnim uspjehom. Dobitnik je mnogih nagrada na solističkim državnim i regionalnim natjecanjima uključujući i komornu glazbu. Od brojnih nagrada istaknit ćemo visoku drugu nagradu na komornom natjecanju u Opatiji 2008. u okviru gitarskog dua. Pohađao je mnoge majstorske tečajeve kod uglednih gitarista i pedagoga poput: Aniello Desiderio, Denis Ayabagić, Darko Petrinjak, Marcin Dyla …

Trenutno živi u Dubrovniku, nastupa diljem Lijepe naše i susjedne nam Bosne i Hercegovine. Predaje u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića koju je i sam pohađao.

Tekst i foto: Joško Herceg

{gallery}herceg3{/gallery}

ZADNJE OBJAVE