12 C
Trogir
Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaKULTURAKoncert duhovne glazbe u crkvi svetog Dominika

Koncert duhovne glazbe u crkvi svetog Dominika

Povodom blagdana Božića, u crkvi svetog Dominika u srijedu je , nakon svete mise, održan koncert duhovne glazbe.

Koncert je organiziralo Hrvatsko pjevačko društvo Petar Berislavić u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Trogira i samostanom sv. Dominika. 

Kao prvi je nastupio Mješoviti župni zbor župe “Bezgrešnog začeća” iz  Kučina koji je dobitnik nagrade Grada Solina, a nastupao je na susretima crkvenih zborova koji se redovito održavaju u Splitu. 

Zbor njeguje raznolik repertoar i skladbe umjetničke razine, a izveli su pjesme: Moj Isuse, Raduj se o Betleheme, Sveti Luka, a potom je dirigent zbora Ivan Bošnjak, solist Gradskog zbora Brodosplit te profesor u 2. gimnaziji u Splitu, izveo pjesme Milost i Aleluja.

Mješoviti župni zbor Gospe od Anđela iz Trogira, kojim ravna  maestrica Ursa Ljuban,  redovito pjeva na nedjeljnim misama i svim župnim blagdanima, a kroz proteklih godinu i pol dana gostovali su na brojnim susretima crkvenih zborova.  Izveli su Izvore vode, a zatim Pjanićevu i potom Fichlerovu skladbu Zdravo Marijo.

 Dječji zbor Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo iz Slatina, koji broji članove od vrtićke dobi pa do fakulteta, izveo je pjesme: Nek slavljen bude Bog, Spoznaja i Zdravo, Majko milosti.

Zbor Djela Marijina – Pokreta fokolara: „Unica Harmonia“ ove je godine proslavio desetu obljetnicu djelovanja. Članovi zbora su s područja od Trogira do Omiša, a njihova umjetnička  voditeljica je profesorica Valentina Jurin. Izveli su : Darovatelj u Daru, Sve je naše ovdje i Veliča duša moja Gospodina.

Hrvatsko pjevačko društvo Petar Berislavić  njeguje široki repertoar, od a-cappella skladbi, dalmatinskih narodnih pjesama preko sakralnih skladbi, obrada popularnih, suvremenih pjesama te izvedbi djela domaćih i stranih autora pisanih za ovakva glazbena tijela i sve to pod vodstvom profesorice Mire Đukić-Milašević i uz klavirsku pratnju prof. Ivana Božičević. Izveli su pjesme: Tebe pojem, Majko naša i Bezgrešna Gospe.

Na kraju koncerta uslijedile su zahvale. Veliko hvala upućeno je Turističkoj zajednici Grada Trogira i svećenicima crkve sv. Dominika na suradnji. Zahvale su upućene zborovima koji su obogatili večer te su njihovi voditelji preuzeli zahvalnice, i to redom: Ivan Bošnjak, dirigent Mješovitog župnog zbora Bezgrešnog začeća, Ursa Vukman, dirigentica Mješovitog zbora Gospe od Anđela, Vesna Maglica, dirigentica Dječjeg zbora Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo iz Slatina, Valentina Jurin, dirigentica zbora Unica Harmonia, te Mira Đukić-Milašević, dirigentica HPD-a Petar Berislavić bez koje ovaj koncert ne bi ni bio moguć. 

Foto: Željko Agnić 

{gallery}zborovi05{/gallery}

ZADNJE OBJAVE