13.9 C
Trogir
Nedjelja, 25 listopada, 2020
Naslovnica KULTURA Božićni sajam rukotvorina u Muzeju grada Trogira otvara vrata u ponedjeljak!

Božićni sajam rukotvorina u Muzeju grada Trogira otvara vrata u ponedjeljak!

Božićni sajam rukotvorina u Muzeju grada Trogira počinje u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u 10:30 od kada ćete u atriju Muzeja moći pronaći kako ukrase za bor, zid, vrata, stol, police… – za cijeli dom, tako i ukrase za glavu, prste, ruke, vratove… – za sebe i druge!

Jeste li možda vidjeli onu poruku koja u posljednje vrijeme kruži društvenim mrežama – onu koja kaže otprilike ovako: “Bilo bi lijepo da se odlučimo za kupovinu božićnih poklona od malih proizvođača, iz dućana s rukotvorinama, od nezavisnih knjižara, prijateljica koje izrađuju unikatne predmete, kozmetku, odjeću, nakit, od ljudi u našoj okolini…”? Sigurni smo da ste shvatili poantu – drugi Božićni sajam rukotvorina u atriju Muzeja grada Trogira donosi vam baš to – kreativan, unikatan, maštovit, ručno rađen i raznolik izbor poklona koje su izradili vaši prijatelji, poznanici, sugrađani, kreativci, umjetnici… njih 15!

Drvo, keramika, vuna, konac, uže, staklo, tkanina, karton, prirodni materijali i esencije… nije sve što koriste neki već poznati, ali i neki novi izlagači na Božićnom sajmu rukotvorina u Trogiru. Što god koriste, budite sigurni u jedno – oni su pravi proizvođači malih božićnih čuda koji će darivanje sigurno učiniti čarobnijim! Marija Bašić, Esther Canata (CANTACollect), Ana Crnković, Vedrana Cvitanović, Dijana Jakić, Tomislava Jerković Buraj, Anita Jurić (TAKE THA BREAK), Loriana Marović (LM jewelry), Ivan Melvan, Ilonka Miše Vudrić, Nikolina Roković i Rachel Dusper (BumeraNg i PulpisForge), Marijana Stipčić (BABA), Katarina Zanne (terra Ka-Za keramika), Likovna udruga Trogir i Dom za odrasle osobe Trogir vesele se vašem dolasku!

Dođite, razgledajte, pronađite nešto za sebe i druge… Poklonite predmete sa srcem, od srca i podržite naše drage kreativce i drugi Božićni sajam rukotvorina u Muzeju grada Trogira koji će biti otvoren do subote, 22. prosinca 2018. – svaki dan od 10:00 do 19:00 sati.

Podsjećamo, 13. i 14. prosinca 2018., s početkom u 19:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se dva koncerta:

– 13. prosinca nastupit će Glazbena škola Josipa Hatzea DO Trogir

– 14. prosinca koncert će održati klapa Stivanja koja će tim koncertom obilježiti 10 godina djelovanja

 

ZADNJE OBJAVE

Čestitamo 25. listopada – Dan darivatelja krvi

25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak održana je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa

Započinju tribine „I tebe se pita!“: Trogirani, dođite i birajte male komunalne investicije u vašem mjesnom odboru!

Tribine se održavaju sljedeći tjedan, od ponedjeljka do subote, po svim mjesnim odborima, a u istim terminima bit će i online...

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...