23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAKAŠTELA: Radionica o braniteljskom poduzetništvu

KAŠTELA: Radionica o braniteljskom poduzetništvu

Radionica će se održati 31. siječnja u dvorani dvorca Vitturi, a pričat će se o financiranju projekata braniteljskih zadruga, te o otkupu proizvoda od strane Podravke 

Iz Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja – Split pozvali su sve građane, a ponajviše hrvatske branitelje na radionicu koja će se održati u četvrtak, 31. siječnja, s početkom u 17 sati u Kaštel Lukšiću. Tema je – braniteljsko poduzetništvo, ali s itekako konkretnim stvarima. Radionica će se održati u dvorani dvorca Vitturi, na adresi Brce 5.

U dopisu stoji: “Stanovništvo jadranske Hrvatske je tradicionalno usmjereno na sektor primarnog uzgoja u sektoru voćarstva i povrtlarstva, no prerada obuhvaća relativno mali broj prerađivača, posebno braniteljskih zadruga. U tom smislu, sklopljen je Sporazum o suradnji između Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke d.d. koji se primarno veže za planiranje proizvodnje i otkup poljoprivrednih proizvoda zadruga hrvatskih branitelja. Zbog potrebe upoznavanja zadruga hrvatskih branitelja, OPG-ova te drugih zainteresiranih subjekata s uvjetima i načinima na koji se poljoprivredni proizvodi mogu otkupiti od strane Podravke i mogućnostima financiranja takvih proizvodnih aktivnosti, održat će se predavanje s predloženim dnevnim redom:

1. Uvod u radionicu: HVIDRA-a Kaštela, Grad Kaštela, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Područna jedinica Split.

2. Financiranja projekata braniteljskih zadruga sredstvima fondova EU (Europski socijalni fond): Nebojša Jerković, Ministarstvo branitelja, voditelj Referalnog centar, Zvonko Beljo, umirovljeni pukovnik HV-a i ratni zapovjednik križevačke 3. bojne koja je djelovala u sklopu 117. koprivničke brigade (Koordinator provedbe Sporazuma).

3. Sporazum o suradnji između Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke d.d. vezano za otkup poljoprivrednih proizvoda: Nikolina Jelović i Zlatko Đelekovčan, Podravka d.d. Radionica će se održati 31. siječnja 2018. godine u dvorani dvorca Vitturi, Brce 5, Kaštel Lukšić, s početkom u 17,00 sati”. Što kazati za kraj – ovo je radionica koju hrvatski branitelji, koji žele iskušati nove mogućnosti s poljoprivredom, prije svega s voćarstvom i povrtlarstvom, i koji se žele upoznati s novim prilikama za otkup proizvoda – ne bi smjeli propustiti.

Izvor: Dalmacija Danas

ZADNJE OBJAVE