10 C
Trogir
Petak, 2 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKA17. SJEDNICA GV GRADA TROGIRA: Jednoglasno usvojena odluka o paušalnom porezu

17. SJEDNICA GV GRADA TROGIRA: Jednoglasno usvojena odluka o paušalnom porezu

 Trogirsko  Gradsko vijeće jednoglasno je usvojilo prijedlog da cijena paušalnog poreza ostane na istoj razini kao i do sada.

Trogirski iznajmljivači tako će nastaviti plaćati dosadašnjih 300, 255 i 150 kuna po krevetu ovisno o zoni, a oko te točke složili su se svi vijećnici te se Trogir pridružio većini gradova koji su zasad odlučili da neće dodatno opterećivati iznajmljivače. I sve ostale točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene, među ostalim i ona o davanju suglasnosti na Statut JVP grada Trogira.

Vijećnike je na aktualnom satu zanimalo u kojoj su fazi projekti izglasani u sklopu participativnog budžetiranja.

– Upravni odjel za komunalne djelatnosti uskoro će pristupiti realizaciji projekata tako da će se neki manje zahtjevni odraditi odmah. Većina će, nadamo se, biti gotova do početka turističke sezone, a za one projekte koji zahtijevaju raspisivanje želja nam je da budu gotovi do pred kraj ljeta kada ćemo krenuti s drugim ciklusom projekta „I tebe se pita!“ – izvijestila je dogradonačelnica Ruža Kovačević Bilić. 

Na pitanje o kašnjenju izgradnje kanalizacijske mreže, gradonačelnik Ante Bilić objasnio je:

– Projekt je zapeo na relaciji ViK-a i agencije Eko kaštelanski zaljev. No, nije problem samo u Trogiru, nego i u Kaštelima i Solinu, a upravo sutra sazvano je vijeće svih gradonačelnika jer smo nezadovoljni dinamikom radova. Zajednički je stav da se to što prije mora pokrenuti. 

Prijedlog vijećnika o povlaštenoj mjesečnoj i godišnjoj parkirališnoj karti za umirovljenike gradonačelnik je ocijenio pozitivnom inicijativom te najavio kako će razmotriti mogućnosti realizacije te ideje. 

Dogradonačelnik Viktor Novak izvijestio je kako je zemljište za POS stanove osigurano i kako će moguće već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća biti prijedlog odluke o izgradnji POS stanova u Planom. 

 

ZADNJE OBJAVE