18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRJOŠ MALO I GOTOVA PLAŽA U SALDUNU

JOŠ MALO I GOTOVA PLAŽA U SALDUNU

Radovi na uređenju plaže u Saldunu privode se kraju. Kako doznajemo od Nataše Laco, voditeljice gradilišta trenutačno  se vrši nasipavanje šljunkom onog dijela plaže između pera (prvog i drugog) gdje je i predviđeno da bude šljunčani dio. Drugi dio plaže ,između druga dva pera (trećeg i četvrtog), betonira se bijelim betonom, kao i šetnica koja povezuje pera.

  • U tijeku je sadnja 10 novih stabala u nove arle te oblaganje stepeništa i staze betonskim pločama. Također se priprema betoniranje zadnjeg dijela plaže „bijelim betonom“ te montaža kamenih poklopnica na rubnom dijelu šetnice te pera. Do kraja ovog tjedna postavit će se tuš i ograda, istaknula je Laco.

Doznajemo ono najvažnije da će se radovi završiti u roku, odnosno sve ugovoreno da će se odraditi do kraja svibnja, a na jesen da će se dovršiti kamena obloga zidova.

Ostaje do kraja još završno nasipavanje, te betoniranje „malog trga“, pera i zadnjeg dijela šetnice „bijelim betonom“, potom postavljanje sjedećih mjesta s tri klupe i osvjetljenje malog trga, postavljanje rukohvata na postojećoj šetnici, montaža plažnog tuša te postavljanje koševa za otpad.

Izgradnja spomenute plaže bila je zahtjevna. Unatoč vremenskim neprilikama koje su pratile posao, prvenstveno kišnim danima rokovi se nesu prekoračili.

Gradonačelnik Ante Bilić ne krije zadovoljstvo zbog toga pa ističe: „Drago mi je da ćemo dobiti gradsku plažu, mogu slobodno reći najljepšu na području grada koja je građena po svim pravilima struke. I na ovom primjeru smo pokazali da znamo kako se provode projekti. Ispoštovali smo sve procedure, ishodili dozvole i projekt doveli do kraja. Raduje me što će napokon Čiovljani i njihovi gosti imati plažu kakvu zaslužuju”, poručio je gradonačelnik Bilić.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE