10 C
Trogir
Petak, 2 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRJK Trogir: Luka Rožić na Svjetskom prvenstvu u Latviji

JK Trogir: Luka Rožić na Svjetskom prvenstvu u Latviji

Uspješno je završena ovogodišnja škola jedrenja u Jedriličarskom klubu Trogir. Prve jedriličarske korake trideset mališana nadgledao je trener Marin Radačić, dugogodišnji jedriličar koji je imao odlične rezultate u klasi Optimist i Laser. U tijeku je i škola jedrenja na dasci koja završava krajem tjedna, ukupno je pohađa 9 djece od 12 do 18 godina. Treneri su Nikola StipčićPaško Božan, jedriličari koji jedre na dasci i iza sebe imaju mnogo međunarodnih natjecanja. Obe škola trajale su pet tjedana, od čega dva teorije i tri tjedna prakse na moru.

  • Jedrenja, kupanja i zabave nije falilo, a najviše nas veseli ostanak velikog broja djece koja imaju ambicije nastaviti jedriti i preko zime, kazuje Luka Rožić iz JK Trogir.

Betinska regata

Optimisti JK Trogir su prošlog vikenda u pratnji trenera Marina Radačića nastupili na tradicionalnoj Betinskoj regati za klasu Optimist. Pina Buble regatu je završila na 17. mjestu, Marina Brešan zauzela je 22. mjesto, Tereza Buličić 33., Max Čarija 35., Callista Vita Vidović 38., Bruna Princivali 49. i Jadran Rožić 52. mjesto.

Luka Rožić predstavlja Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u klasi Raceboard

Luka Rožić trenutno se nalazi u Latviji, na svjetskom prvenstvu u klasi Raceboard, koje se održava na jezeru u blizini glavnog grada Rige. 

  • Klasa u kojoj se natječem je bivša olimpijska klasa koja je zadnji put na Olimpijadi bila 2004. godine. Trenutno je prijavljeno 68 natjecatelja iz oko 15 zemalja, a ja sam jedini iz Hrvatske. Ovdje je poprilično zima, navečer temperature padaju ispod 10 stupnjeva. Jezero je hladno, ali nadam se da će sve proći u najboljem redu. Očekujem da ću biti među prvih deset i u svojoj kategoriji U23 osvojiti medalju, kazao je Rožić.

ZADNJE OBJAVE