26 C
Trogir
Utorak, 17 svibnja, 2022
NaslovnicaVIJESTIJEDNA DRUGAČIJA I INOVATNIJA GRADSKA KLUPA

JEDNA DRUGAČIJA I INOVATNIJA GRADSKA KLUPA

Jedna drugačija i inovativnija klupa je ona firme Include iz Solina

  • U našem pobratimljenom mjestu Vaterstetten u Bavarskoj je u zadnje vrijeme postavljeno više novih gradskih klupa, većinom darovanih od strane građana. Jedna drugačija i inovativnija klupa koja se razlikuje od ostalih je ona firme Include iz Solina. Posjeduje besplatni WLAN-Hotspot, bežične punjače, USB priključak, noćnu rasvjetu i plohu za digitalnu reklamu. Sveukupna energija koja je potrebna za njen rad dolazi preko ugrađenih solarnih panela. Gradonačelnik Vaterstettena Leonhard Spitzauer sretan je zbog ovakvog vida kooperacije Dalmacije i Bavarske, jer je to na neki način i početak gospodarske suradnje, kazao je Michael Baier iz udruge „Partnerstvo s Trogirom“.

Postavljanje klupe u Vaterstettenu je poseban čin za Ivana Čotića iz firme Include

  • Prodajemo ove klupe svagdje po svijetu. Već je 80 naših klupa postavljeno u Njemačkoj, od kojih 20 u Bavarskoj, ali ovo je prva koja je nastala iz poveznice dva mjesta zbog čega je posebna, kazuje Čotić.

Osim Ivana Čotića, ostvarenom projektu se raduje i Sabine Hartmann, direktorica podružnice Kreissparkasse, banke koja je ovu klupu djelom sponzorirala, kao i udruga „Partnerstvo s Trogirom“ iz Vaterstettena. Članovi udruge Annika Deutschmann i Michael Baier su presretni zbog inovativno-ekološkog doprinosa svom mjestu i za njih je ova klupa simbol velikog prijateljstva.

ZADNJE OBJAVE