9 C
Trogir
Subota, 27 studenoga, 2021
NaslovnicaOstaloZABAVAGlazbena iskra zapalila trogirsku publiku - održan četvrti KulaKula festival!

Glazbena iskra zapalila trogirsku publiku – održan četvrti KulaKula festival!

Četvrto izdanje boutique festivala KulaKula održano je ovog vikenda u impozantnoj trogirskoj Kuli Kamerlengo, a nastupili su TBF, Kuzma & Shaka Zulu, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, Vesna Pisarović i Urban & 4 koji su svojom “iskrom” zapalili trogirsku publiku

Već nekoliko godina na glazbenoj sceni u Hrvatskoj šapuće se o malenom festivalskom imenu koje se održava na fascinantnim lokacijama u Trogiru i njegovoj okolici. Riječ je o KulaKula festivalu, brandu koji se čak i lani usprkos pandemiji uspio održati s pola kapaciteta.

Isto se dogodilo i ove godine kada je festival održan uz pridržavanje svih trenutnih mjera Stožera te uz obvezne EU Covid potvrde i brzo testiranje na samom ulazu. Ni okupljanje isključivo cijepljenih ili negativno testiranih posjetitelja nije bilo dovoljno za odobrenje radnog vremena dulje od ponoći ali to nije spriječilo organizatore da trogirskoj i široj publici prirede još jedno izdanje festivala za pamćenje.

Prve večeri nastupili možemo reći već starosjedioci ovog festivala – hip hop legende splitski TBF koji su u kombinaciji s duom Kuzma & Shaka Zulu stvorili pravi delirij ljetnog tuluma i otvorili festival s velikim očekivanjima. Petak je bio rezerviran za rock repertoar u kojem se odlično kako u autorskim tako i obradama snašao vlasnik Porina za najbolji rock album i pobjednik showa “The Voice”- Vinko Ćemeraš sa svojim bandom Talvi Tuuli. Možemo ih slobodno nazvati iznenađenjem ovogodišnje KulaKule jer je publika oduševljeno komentirala kako je pred Vinkom i njegovim bandom svijetla budućnost baš poput mora upaljenih mobitela u kojem su sudjelovali na njegovom hit singlu “Samo da ti si tu”. Urban i njegova četvorka nastavili su večer u sebi svojstvenom tonu te možemo reći kako je trogirska publika dobila koncert za pamćenje u Kuli Kamerlengo. Zaštitni znak ovog festivala – zapaljene bengalke na zidinama Kule Kamerlengo – došle su u najtočnijem trenutku, za vrijeme izvedbe Urbanove “Iskre” te tako nadamo se zapalile dug život ovom boutique festivalu.

Posljednja večer bila je rezervirana za već resident DJ-icu ovog festivala – DJ Reu i kraljicu pop hitova – Vesnu Pisarović. Odlično odsviran i otpjevan koncert prepun hitova, publika je oduševljeno prihvatila pa se tako završna večer pretvorila u plejadu dobro poznatih refrena.

Iako u pjesmi Vesne Pisarović jutro donosi kraj, ovogodišnjem festivalu kraj je označio znak ponoći shodno mjerama, a organizatori za iduće peto izdanje najavljuju još bogatiji program kao i nove atraktivne lokacije po kojima je ovaj festival i postao poznat.

Foto: Franko Kelam / Iris Ban

ZADNJE OBJAVE