37 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRJavne tribine: kako osigurati parking mjesta za stanare Balančana i Ribole

Javne tribine: kako osigurati parking mjesta za stanare Balančana i Ribole

„Ove tribine organiziramo kako bismo porazgovarali s građanima, čuli njihove razmišljanja, iznijeli moguća rješenja te zajednički definirali što je najbolje“, poručio je gradonačelnik

Javne tribine na kojima će se s građanima Trogira razgovarati o mogućim rješenjima problema parkinga za stanare održat će se na predjelu Balančane u ponedjeljak, 23. svibnja u 18 sati u Vatrogasnom domu te na predjelu Ribola u utorak, 24. svibnja u 18 sati u maloj školskoj dvorani.

Inicijativa je ovo Grada Trogira i Trogir Holdinga koji upravlja parkiralištima, a u cilju iznalaženja najboljeg modela kojim bi se osigurao što veći broj dostupnih parkirnih mjesta samo za stanare po uzoru na brojne europske gradove koji su na taj način zaštitili svoje stanovnike.

Grad Trogir proveo je ankete sa stanarima navedenih predjela čiji će rezultati biti  predstavljeni a tribinama, uz analizu postojećeg stanja prometa u mirovanju i prijedloge mogućih modela.

  • „Naši kvartovi Balančane i Ribola jako su opterećeni brojem parkiranih automobila, a u ljetnim mjesecima opterećenje je toliko da stanari nemaju gdje parkirati. Ove tribine organiziramo kako bismo porazgovarali s građanima, čuli njihove razmišljanja, mi kao Grad iznijeli statistike koje imamo i moguća rješenja te zajednički definirali što je najbolje. Pozivam stanovnike škverskih zgrada i stanovnike zgrada poviše sportske dvorane da dođu, budu proaktivni i da nastave kao i do sada participirati u odlukama koje se njih tiču“, poručio je gradonačelnik Ante Bilić.

Na tribini će, uz njega, sudjelovati i pročelnik odjela za komunalno gospodarstvo i investicije Ivan Meštrović te Frane Žižak, rukovoditelj sektora posebnih djelatnosti Trogir Holdinga.

Trenutno je u tijeku anketa s mještanima stare jezgre Čiova te će se i tamo organizirati javna tribina u skoroj budućnosti.

ZADNJE OBJAVE