1.1 C
Trogir
Subota, 16 siječnja, 2021
Naslovnica VIJESTI JA SAM PAUK Veterani 4. brigade osigurali prijevoz braniteljima na liječničke preglede,...

JA SAM PAUK Veterani 4. brigade osigurali prijevoz braniteljima na liječničke preglede, terapije i kontrole

Projekt koji se financira iz EU fondova je vrijedan gotovo 1,9 milijuna kuna

U sklopu projekta ‘Ja sam Pauk – Ponosan, Aktivan, Uključen, Koristan’ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Udruga veterana 4. gardijske brigade počela je s pružanjem usluga prijevoza za hrvatske branitelje na području Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Svrha prijevoza korisnika je olakšavanje svakodnevnih aktivnosti hrvatskih branitelja u cilju obavljanja pregleda, terapija i kontrola.

Projekt je vrijedan gotovo milijun i 900 tisuća kuna, a na pripremi su radili više od godinu i pol dana. Od dobivenog novca su nabavili kobi za prijevoz branitelja koji je opremljen i rampom za osobe s invaliditetom, ronilačku i medicinsku opremu. Projekt se provodi do veljače 2022. godine, a osim prijevoza uključuje i psihosocijalnu pomoć, savjetovanje kao i terapijsko ronjenje.

– Ako ste hrvatski branitelj i prepoznajete potrebu za prijevozom kako bi vam se olakšale svakodnevne aktivnosti prilikom obavljanja usluga, a koje su u domeni isključivo navedene zdravstvene skrbi te kako biste dogovorili termin i dobili informacije o potrebnoj dokumentaciji, javite se na email adresu: udruga@4brigada-zng.hr ili na broj telefona 091/400-5084 od ponedjeljka do petka između 8 i 16 sati ili osobno u Udrugu veterana 4. gardijske brigade na adresu Ruđera Boškovića 25, 21000 Split – poručuju iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Izvor: Dalmatinski portal

ZADNJE OBJAVE