21 C
Trogir
Nedjelja, 11 lipnja, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRIzložba fotografija Antonija Miše “U TROGIRU VRIME” u Muzeju grada Trogira od...

Izložba fotografija Antonija Miše “U TROGIRU VRIME” u Muzeju grada Trogira od 4. do 22. kolovoza

“U Trogiru vrime”prva samostalna izložba trogirskog fotografa Antonija Miše otvorit će se u srijedu, 4. kolovoza 2021. godine u 21:00 sat u Muzeju grada Trogira! Na svečanom otvaranju izložbe atraktivnih fotografija vremenskih (ne)prilika sudjelovat će autorica likovnog postava Daniela Kontić u ime Muzeja grada Trogira, Rade Popadić i sam autor – Antonio Miše.

Veselimo se vašem dolasku na otvaranje izložbe koje će se odvijati u dvorištu Muzeja kao i razgledavanje izložbe koja će biti postavljena u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira do 22. kolovoza 2021. svaki dan 10:00 – 13:00 te 18:00 – 21:00.

Više o izložbi i autoru pročitajte u nastavku…

“U fotografskoj teoriji te praksi često koristimo neke izreke: “Najbolji motivi nastaju u nesvakidašnjim situacijama” ili “U pravo vrijeme na pravom mjestu”, a nerijetko spomenemo i onaj čuveni Bressonov “odlučujući trenutak”. Antonio svojim fotografijama spaja sve te misli u novu, njemu svojstvenu cjelinu.
Gledam njegove radove i pitam se – kamo ih svrstati. To su nedvojbeno dokumentarne, reportažne fotografije, a istovremeno i fotografije krajolika, ali i umjetničke, likovno raskošne slike. Fotografija je zapis svjetlom, a Antonijevi svjetlopisi uistinu plijene pažnju…
… U njegovim će fotografijama gledatelj s lakoćom prepoznati majstorstvo i likovni telent, ljubav prema prirodi, svom gradu i zavičaju, i naravno – ljubav prema fotografiji.”

Vladimir Šimunić, akademski snimatelj, prof. fotografije

“… Snimanje fotografija vremenskih priika krije mnoštvo izazova, ali i neočekivanih prilika. Antonio Miše je kvalitetno prepoznao prilike koje mu se pružaju te ih iskorištava na pravi način. S jedne strane, njegove fotografije su dokument vremena, pa predstavljaju dokumentarno svjedočanstvo o vremenskim prilikama (i neprilikama) na području Trogira i okolice na točno određeni dan.
S druge strane, riječ je o pravim umjetničkim djelima – krenemo li promatrati pojedinu fotografiju, primjetit ćemo kako nikad ništa nije jednostavno, niti očito na prvi pogled. U kontrapunktu dokumentarne i umjetničke fotografije, Antonio Miše pronašao je dodatnu kvalitetu za vlastiti izričaj i prezentaciju doživljenog prizora. Nemojte samo brzo pogledom proletjeti preko njegovih fotografija, zastanite ispred svake i pažljivo je pogledajte. Pred vama će se otkrivati sloj po sloj priče koja se krije na fotografiji…
Antonio Miše je ovim fotografijama potvrdio ono što osobno već neko vrijeme znam – on je zanimljivi i vrlo kreativni fotograf koji ne pristaje na prosjek niti na tek odrađen posao…
Antonio Miše je ovom fotografijama napravio prekrasnu posvetu svom gradu, a naš posao je da u miru pogledamo izložene fotografije i uživamo u njegovoj kreativnosti i vrhunskoh realizaciji. Bravo!”

Goran Vrakela, urednik fotografskog časopisa DFM – DigitalFoto magazin

“Motivaciju i količinu uloženog truda fotografa u lovu na oluje može se vrlo lako doznati po broju bliskih udara munja koje ima prikazane na izložbi. Jedna se svakome može posrećiti. No, kad fotograf stormchaser ima po nekoliko bliskih udara u kadru na istoj izložbi, to znači da neumorno provodi neprospavane noći i noći loveći oluje fotoaparatom. Toliko slučajnosti, nekome tko tek tu i tamo uzme fotoaparat kad je nevrijeme, zaista nije moguće očekivati. Po tome se vidi koliko je Antonio predan svojem hobiju/profesiji.
Antonijevom izložbom Trogir je nesumnjivo postao bogatiji za jedan veliki umjetnički događaj…”

Ivan Toman, prof. nautike i fotograf

O autoru

Antonio Miše rođen je 11. srpnja 1984. godine u Splitu. Nakon osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u Trogiru, ostvaruje svoje prve doticaje s kamerom – snimajući fotoreportaže za lokalne novine i televiziju. Od 2009. godine honorarno radi u nekoliko foto studija snimajući vjenčanja i druge evente. U to vrijeme razvija interes prema snimanju vremenskih prilika i neprilika. 2013. godine pokrenuo je vlastiti foto studio koji je uskoro postao sinonim za kvalitetnu event i vjenčanu fotografiju. 2016. godine stekao je zvanje majstor fotograf.
Osim rada u vlastitom foto studiju i interesa za meteo fotografiju, kontinuirano radi na očuvanju fototeka raznih kulturnih društava i slaganju vlastite fototeke starih fotografija i negativa Trogira i okolice.
Sudjeluje kao predavač u foto tečajevima u Splitu i Trogiru, izlaže na brojnim skupnim izložbama, surađuje s news portalima, turističkim zajednicama i organizatorima događanja. Antonio je Marijin suprug i otac tri prekrasne djevojčice.

Veselimo se vašem dolasku na prvu samostalnu izložbu Antonija Miše u Trogiru! Podsjećamo, izložba će biti otvorena u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira do 22. kolovoza 2021. svaki dan 10:00 – 13:00 i 18:00 – 21:00. Ulaz je slobodan!

Tekst: MGT

Foto: Antonio Miše

ZADNJE OBJAVE