14.8 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica KULTURA Izložba 30 skulptura Marina Studina u Trogiru od 12. do 29. lipnja

Izložba 30 skulptura Marina Studina u Trogiru od 12. do 29. lipnja

 

Muzej grada Trogira i Muzej grada Kaštela nastavljaju uspješnu međumuzejsku suradnju izložbom skulptura Marina Studina koja će se otvoriti u srijedu, 12. lipnja 2019. u 20:00 sati u trogirskoj Galeriji Cate Dujšin Ribar.

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja naše slikarice Cate Dujšin Ribar u Muzeju grada Kaštela izložbom “Uvijek sam išla iz sebe i za sobom” koju je priredila muzejska savjetnica Mirela Duvnjak, ove godine Muzej grada Trogira ugošćava izložbu kiparskih djela Marina Studina iz fundusa Muzeja grada Kaštela koju je priredila kustosica Aleksandra Bilić Petričević. Na izložbi skulptura jednog od najznačajnijih kaštelanskih umjetnika bit će prezentiran izbor od 30 djela – od najstarijeg reljefa Akt iz 1917. godine nastalog u duhu secesijskog ekspresionizma do reljefa koji predstavljaju vrhunac njegovog stvaralaštva koje je radio pred kraj života, 1957./58. godine. 

Izložba je popraćena katalogom čiji su tisak, kao i realizaciju izložbe omogućili Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Trogir.

“Karakteristika cjelokupnog umjetničkog opusa Marina Studina uz heterogenost je mješavina izraza unutrašnje, subjektivne, emotivne, instinktivne dinamike i secesijsko-ekspresivnog, realistično-lirskog i realistično-pučkog stila. U djelima u kojima nije uspio prenijeti emotivno stanje smanjuje se umjetnička vrijednost, no kod djela u kojima mu to uspijeva, ona imaju moć zazivanja lijepih trenutaka i pozivaju na vrijednosti kojima pridajemo smisao”, naglašava kustosica Aleksandra Bilić Petričević.

 

 

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....