30 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRIzabran najbolji Trogirski rafiol i nagrađeni najbolji suveniri sajma

Izabran najbolji Trogirski rafiol i nagrađeni najbolji suveniri sajma

Rafiol Jovanke Bukurov odnio je pobjedu na natjecanju za najbolji Trogirski rafiol kojeg su u sklopu manifestacije „Vridne ruke obale, zagore i škoja” organizirali Grad Trogir i Turistička zajednica grada Trogira. Nagrađena je bonom od tisuću kuna u jakoj konkurenciji od petnaest natjecateljica.

Drugo mjesto zauzela je Olga Sršić, a treće je pripalo Vesni Delić.

Žiri sastavljen od renomiranih stručnjaka činili su Nikica Ševo predsjednik, kuhar Antun Nišević i Karmela Zorić, kazali su kako su za pobjedu presudile male razlike u okusima.

U sklopu manifestacije održao se i izbor najoriginalnijeg suvenira sajma. Žiri u sastavu Snježana Mayer, Matko Mijić i Goranka Tomaš imao je težak zadatak, između 50 izlagača izabrati one najbolje.

U kategoriji „Uporabni suvenir” nagrađen je obrt Mirjane Kukrić iz Pirovca, dok je nakit splitskog obrta Fiori najbolji u kategoriji „Umjetnički suvenir”.

Prvo mjesto u kategoriji „Prehrambeni suvenir” dijele OPG Selanac – Aurora iz Siska te Riba Dražin iz Kaštel Kambelovca, a čipka na batiće Dragice Lušić proglašena je suvenirom izvan konkurencije .

Za vrijeme trajanja manifestacije Vridne ruke obale, zagore i škoja brojni su domaći i strani gosti uz gastro ponudu imali priliku uživati u kulturno-zabavnom programu čiji je umjetnički direktor Ivan Cinotti Cima zadovoljan odazivom sudionika, i ističe kako će iduću godinu program podignuti na još veću razinu.

Nastupom Cime i Morskih vukova te posebnih gošći Ivanke Idvorac –Đovane i Dine Stipčić u nedjelju je svečano zatvorena osma po redu manifestacija Vridne ruke obale, zagore i škoja. 

FOTO: IRM 

27.05. izbor najoriginalnijeg suvenira

{gallery}suvenir01{/gallery}

28.05. izabran najbolji Trogirski rafiol 

{gallery}rafiol01{/gallery}

ZADNJE OBJAVE