12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRIVICA BATURINA PONOVO NA ČELU TROGIRSKE HVIDR-e

IVICA BATURINA PONOVO NA ČELU TROGIRSKE HVIDR-e

Udruga HVIDR-a Trogir koja pokriva i područja susjednih općina Okruga, Segeta i Marine održala je Izbornu skupštinu na kojoj je jednoglasno za predsjednika izabran Ivica BaturinaČlanovi te braniteljske populacije povjerili su mu treći po redu četverogodišnji mandat. Za njegovog zamjenika imenovan je Ivan Vukman – Učo. Izglasan je novi Nadzorni Odbor, Sud časti, a izvršene su i izmjene Statuta Udruge.

Novi-stari predsjednik je u izvješću o radu za razdoblje od 2018. do 2022. istaknuo dobar odnos s Gradom Trogirom te Općinama Okrug, Seget i Marina.

  • Na temelju dobro organiziranog djelovanja, kontinuiranog pomaganja svojim članovima i njihovim obiteljima u rješavanju zdravstveno socijalnih i drugih problema, hrvatskim braniteljima te humanitarnim aktivnostima koje organiziramo za građane našeg područja i šire, Udruga HVIDR-a Trogir danas ima uglednu poziciju u Županijskoj HVIDR-i te HVIDR-i RH, kazao je Baturina.

Podsjetio je kako se sve humanitarne aktivnosti “odrađuju” vlastitim sredstvima, te da su najviše usmjerene prema školama i udrugama djece s posebnim potrebama. Tako je izdvojio kako je 20021. donirana informatička oprema 1. Osnovnoj školi Petrinja u vrijednosti od 68 tisuća kuna, te da se ranije pomoglo Vukovaru i Škabrnji, simbolima stradanja u Domovinskom ratu.

Spomenuo je uspješno odrađene inicijative Udruge iz prethodnog mandata. To su: izgradnja spomenika hrvatskim braniteljima u Trogiru, nadomak malom kamenom mostu u povijesnoj jezgri te prijedlog da se godinama iščekivani  novi čiovski most nazove “Most hrvatskih branitelja”, što je Vijeće prihvatilo.

Podnoseći financijsko izvješće rekao je kako Udruga u kontinuitetu pozitivno posluje što joj omogućuje da svake godine u božićno vrijeme daruje svoje članove prigodnim paketima (bakalar, vino, maslinovo ulje) i potrošačkim karticama Tommy.

GORDANA DRAGAN

Foto: HVIDR-a Trogir

ZADNJE OBJAVE