28 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAIspred nas je nekoliko sunčanih i toplih dana

Ispred nas je nekoliko sunčanih i toplih dana

Danas se na Jadranu očekuje djelomice sunčano vrijeme. Ponegdje je moguća i slaba kiša, uglavnom na otocima i otvorenom moru. Drugdje će biti uglavnom suho, s promjenjivom naoblakom.

Puhat će bura, ponegdje i jaka. Na jugu će puhati istočnjak i jugo, a more će biti malo i umjereno valovito.Najniža temperatura zraka će biti od 4 do 7 °C, a u unutrašnjosti Dalmacije i oko 2 °C. Najviše tremperature zraka će se kretati između 9 i 14 °C.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti između 1 i 6°C.

U petak se u unutrašnjosti očekuje djelomice sunčano uz umjerenu, ujutro i pojačanu naoblaku, na Jadranu je moguća i kiša.

U unutrašnjosti će u petak puhati slab istočnjak i sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, u Dalmaciji i jugo.

U subotu djelomice sunčano uz promjenjivu, mjestimice i pojačanu naoblaku. Najviše sunčana vremena se očekuje na istoku te na krajnjem jugu zemlje.

Na sjevernom Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, a u Dalmaciji jugo. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će pasti ispod nule, meterolozi najavljuju raspon od -4 do 0.

Na jadranu će bti dosta toplije s temperaturama od 6 do 11 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura na Jadranu će biti od 10 do 15°C.

U nedjelju će posvuda biti djelomice do pretežno oblačno, mjestimice uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab istočnjak i sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura. U Dalmaciji će puhati jugo.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 8. Na Jadranu će rasti od 12 do 15°C.

Na Jadranu će u nastavku tjedna oblaka biti manje nego ovih dana, a time će i mogućnost za mjestimice malo kiše biti smanjena.

Puhat će i dalje bura, posebice na sjevernom dijelu, i to u petak u početku još jaka. Drugdje će u dane vikenda prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Temperatura će ostati bez veće promjene.

Po trenutnim prognostičkim modelima, u većem dijelu Dalmacije do kraja tjedna bit će uglavnom sunčano i toplo.

Izvor: Slobodna Dalmacija 

 

ZADNJE OBJAVE