18 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRHOTELU "ROTONDO" DODIJELJEN CERTIFIKAT EU ECOLABEL

HOTELU “ROTONDO” DODIJELJEN CERTIFIKAT EU ECOLABEL

Zagora promet-Rotondo d.o.o. Trogir, Hotel Rotondo je između jedanaest turističkih tvrtki iz Splitsko-dalmatinske županije kojima su uručeni certifikati koje su zavrijedile sudjelujući u projektu ETGG 2030.

U sklopu projekta European Tourism Going Green 2030., a uz partnerstvo HGK-ŽK Split i Splitsko-dalmatinske županije svečano su uručeni spomenuti certifikati i tako je zaključena treća i ujedno zadnja radionica u sklopu toga projekta koja je održana prošlog tjedna u Centru za posjetitelje „Skrivena Dalmacija“ u Dugopolju.

Nazočnima su se na početku radionice obratili: predsjednik HGK -Županijske komore Split Joze Tomaš, pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo SDŽ Matea Dorčić, direktorica TZ SDŽ Ivana Vladović te direktor TZ Općine Dugopolje Tomislav Balić.

  • Iznimno nam je drago što smo ovaj projekt započet prije nešto više od dvije godine doveli do trenutka dodjele certifikata našim županijskim tvrtkama koje su u njemu sudjelovale, jer certificiranje je jedan od glavnih ciljeva projekta. HGK-Županijska komora Split je jedini projektni partner iz Hrvatske. Zahvaljujem SDŽ koja je prepoznala vrijednost projekta i podržala nas, zahvaljujući čemu su naše tvrtke mogle sudjelovati te unaprijediti i certificirati svoje poslovanje u skladu s principima održivog turizma, poručio je Joze Tomaš. Objavio je i nastavak aktivnosti ŽK Split u suradnji sa SDŽ o temi održivosti, posebno kroz projekt „Održivost-nova vrijednost: kako i zašto?“.

Središnja tema radionice bio je održivi turizam za slijedeće desetljeće, a dodjeli priznanja prethodio je bogat program koji je obuhvatio prezentacije nove 3D mape s tematskim stazama SDŽ, održivih rješenja u nautičkom turizmu, dizajna autentičnog vinskog turizma, robotske automatizacije poslovnih procesa te najnovijih trendova u luksuznom wellness turizmu.

Evo što je za Trogirski portal izjavila Gordana Piteša, direktorica  Hotela Rotondo.

  • Od 2022. godine naš hotel nosi nacionalnu oznaku ECO hotel, koja je potvrda naše poslovne strategije i osobnih uvjerenja koje provodimo već duže vrijeme. Sudjelovanjem u međunarodnom projektu ETGG 2030.dobili smo priliku aplicirati-odnosno certificirati se međunarodnom oznakom EU ECOLABEL te dobili tu vrijednu potvrdu našeg odgovornog i održivog poslovanja na međunarodnoj razini. Naš je hotel prvi turistički smještaj u SDŽ koji nosi međunarodnu oznaku EU ECOLABEL, deseti turistički smještaj u RH, odnosno prvi mal i obiteljski hotel. EU ECOLABEL je znak zaštite okoliša EU, oznaka koja promiče ekološku izvrsnost i koja podliježe strogim zahtjevima kojima se treba neprestano baviti. Istraživanja pokazuju da je sve više ekološki osviještenih gostiju te znak EU ECOLABEL naša je dodana vrijednost, dodatni brand i signal je gostu o visokoj kvaliteti i zaštiti okoliša. Održivost je utkana u naše poslovanje te odgovornost prema gostima, zajednici i okolini u kojoj djelujemo od iznimne nam je važnost, kazala je Gordana Piteša i poručila: “Nadamo se da ćemo mi kao i naše kolege, tvrtke koje su sudjelovale u ovom projektu također dobivši ove  vrijedne međunarodne certifikate, poslužiti kao primjer i drugima da ukoliko već nisu, krenu zazeleniti svoje poslovanje.“

GORDANA DRAGAN

Foto: Gordana Piteša

ZADNJE OBJAVE