12 C
Trogir
Ponedjeljak, 20 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRGrad Trogir zapošljava stručnjaka za EU fondove, za urbanizam i prostorno uređenje...

Grad Trogir zapošljava stručnjaka za EU fondove, za urbanizam i prostorno uređenje te komunalno-prometnog redara

Grad Trogir raspisao je natječaj za tri radna mjesta. Sve tri pozicije su na neodređeno vrijeme, a natječaji su otvoreni narednih dva tjedna, do četvrtka 13. travnja 2023.

Otvorene pozicije su:

 • Savjetnik za investicije i EU fondove u Upravnom odjelu za komunalno
  gospodarstvo i investicije
 • Viši stručni suradnik zadužen za urbanizam i prostorno uređenje u
  Upravnom odjelu za urbanizam i prostorno uređenje
 • Komunalno – prometni redar u Upravnom odjelu za komunalno
  gospodarstvo i investicije

Prije 5 godina provedena je sistematizacija Gradske uprave u cilju racionalizacije troškova plaća i poslovanja. Tada je broj upravnih odjela smanjen s pet na četiri, a broj djelatnika sa 75 na 62. Jednako važno, udio plaća u proračunu u samo nekoliko godina smanjen je s gotovo 20 posto na samo osam posto. Danas u Gradu Trogiru radi 57 službenika, pet manje u odnosu na sistematizaciju, dijelom zbog odlaska u mirovinu, a dijelom zbog prelaska na druga radna mjesta. Zbog velikog investicijskog ciklusa koji je u tijeku i koji se planira, Grad je raspisao ove natječaje.

 • Dogodio nam se prirodni odljev dijela zaposlenika i želimo li provesti neke projekte u realnim rokovima, potrebni su nam novi mladi ljudi, s nešto iskustva, a posebno sa željom da s nama rade dobre stvari za Trogir. Svjesni smo da rad u javnom sektoru kod mlađih profesionalaca nema percepciju kao nešto privlačno, ali ono što mogu sa sigurnošću reći je da će raditi na dobrim projektima, po pravilima struke i da će ostaviti vrlo mjerljive rezultate iza sebe, što vjerujem da
  je jako bitna motivacija mlađim generacijama
  , istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Napominje da se u Trogiru trenutno provodi 10-ak milijuna eura projekata, a još toliko se planira za narednih nekoliko godina.

 • U posljednjih 5-6 godina udvostručili smo proračun, realizirali velik broj milijunskih projekata, a trenutno je spremna ili u pripremi dokumentacija za još 10-ak kapitalnih projekata. U istom tempu želimo nastaviti i dalje. Jednako važno, broj zaposlenih ostaje ispod onoga koji smo dosegnuli sistematizacijom. Pozivam sve koji se vide u radu s EU fondovima i na infrastrukturnim projektima koji nam slijede, a to je među ostalim izgradnja dvorane, uređenje tržnice, šetnica
  do Arbanije, da nam se jave
  , rekao je Bilić.

ZADNJE OBJAVE