5 C
Trogir
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAGradsko vijeće u Trogiru: usvojen rebalans proračuna, „Mosorov dom“ postao vlasništvo grada

Gradsko vijeće u Trogiru: usvojen rebalans proračuna, „Mosorov dom“ postao vlasništvo grada

Uskoro bi Trogir trebao dobiti i dugo očekivanog liječnika radiologa jer su riješene sve prepreke oko smještaja koji je Grad preuzeo kao svoju obvezu

Do kraja ovog tjedna Grad Trogir trebao bi, ako bude sve po planu, riješiti sve svoje obveze vezane uz izgradnju POS stanova te svu potrebnu papirologiju predati APN-u nakon čega bi se krenulo u planiranje i projekt izgradnje, rečeno je na 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira. Naime, pojavile su se izvjesne prepreke oko pitanja vlasništva te usklađivanja zemljišnika i katastra, no to je riješeno i kroz nekoliko dana Grad će dobiti posjedovni list na jedan mali preostali dio zemljišta. S obzirom na to da je lokacijska dozvola već ishođena, a natječaj je spreman, u doglednoj budućnosti u Planom će niknuti stotinjak POS stanova. 

-Ovaj projekt posebno je važan kada znamo koliko teško mlade obitelji na današnjem tržištu nekretnina dolaze do vlastitog doma, a pogotovo na Jadranu gdje su cijene najviše u Hrvatskoj. Drago mi je da će i u Trogiru zahvaljujući ovoj mjeri mnogi riješiti svoje stambeno pitanje – istaknuo je gradonačelnik Bilić.

Uskoro bi Trogir trebao dobiti i dugo očekivanog liječnika radiologa. Riješene su sve prepreke vezane uz smještaj liječnika te je nakon dogovora s DZ Splitsko-dalmatinske županije Grad raspisao javni poziv čiji se rezultati očekuju sljedeći tjedan te će uskoro biti osigurani svi preduvjeti, a radiolog će moći početi raditi u trogirskom Domu zdravlja. Na aktualnom satu gradonačelnik je izvijestio i kako će cijena parking u centru grada (Fortin) s 1.10 biti spuštena na 20, a od 1.11. na pet kuna kao i prethodnih godina. Dječja igrališta uskoro bi trebala potpasti pod JU Sportski objekti, a ne Grad i Holding, u svrhu što boljeg održavanja. 

Vijećnike je zanimalo i postoji li plan oko izgradnje nove sportske dvorane.

-Svjesni smo da je sportska dvorana potreba našeg grada, a dobra vijest je da je grad dobio spor oko zemljišta u Krbanima što je potencijalna lokacija za dvoranu. U međuvremenu započinjemo s izradom projektne dokumentacije pa ako izgradnja i ne započne do kraja ovog mandata, počet će u sljedećem – rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Na pitanje kad će Drvenici biti priključeni na vodoopskrbu, gradonačelnik je rekao kako su ishođene lokacijske dozvole, do kraja godine trebala bi stići i građevinska, kako je ugovorena izrada dokumentacije te definiran model financiranja. Projekt vrijedan 30 milijuna kuna, ako sve bude po planu, trebao bi krenuti u realizaciju tijekom 2020. 

Na sjednici je usvojen prijedlog II. izmjena i dopuna proračuna za 2019. kao i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna, a iznesen je i Financijski izvještaj i izvještaj o radu trgovačkih društava Trogir holding d.o.o. i Dobrić d.o.o. za 2018.g. Jednoglasno je izglasan prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na kupoprodaju zgrade “Mosorov dom” kao i  prijedlog Odluke o davanje suglasnosti za sklapanje Ugovora o partnerstvu na projektu „Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture Aglomeracije Kaštela-Trogir“. Prihvaćen je i polugodišnji izvještaj o radu gradonačelnika. 

-Posebno mi je drago što smo donijeli odluku o kupnji Mosorovog doma. Ipak je bolje da je takva nekretnina u gradskom vlasništvu. Kupili smo i novi prostor za vrtić na Balančanama koji se uskoro počinje uređivati te time dodatno povećali imovinu Grada – rekao je gradonačelnik.

 

ZADNJE OBJAVE