21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRDESET GODINA PRIJATELJSTVA TROGIRA I VATERSTETTENA: Kairos postavljen u Vaterstettenu simbolizira zajedništvo

DESET GODINA PRIJATELJSTVA TROGIRA I VATERSTETTENA: Kairos postavljen u Vaterstettenu simbolizira zajedništvo

Udruga prijateljstva grada Trogira i Vaterstettena obilježava deset godina suradnje. Tim povodom članovi udruge iz Trogira otputovali su 22. rujna u uzvratni posjet svojim prijateljima u Vaterstetten. 

Cilj ovakvih susreta je zbližavanje i upoznavanje mladih te očuvanje i unapređenje suradnje, a upravo su tijekom ovih deset godina nastala brojna prijateljstva među članovima udruge. 

-Iako su Trogir i Vaterstetten različiti gradovi, upravo zbog te činjenice nastaju izvrsni temelji za zajednički put ove europske obitelji. U travnju je kod nas u Parku prijateljstva postavljen Maibaum koji simbolizira život i zajedništvo dvaju naroda, a isto tako je u Vaterstettenu na kružnom toku u centru grada postavljen kameni blok s Kairosom koji simbolizira sretni trenutak našeg zajedništva. 

Na središnjoj svečanosti bili su nazočni generalni konzul RH u Münchenu Vladimir Duvnjak, župan Robert Niedergesas, gradonačelnik Trogira Ante Bilić i njegov zamjenik Viktor Novak, gradonačelnik Vaterstettena George Reitsberger te predsjednici i članovi udruga. Još jednom je dokazano da mi nismo samo partneri već jedna velika  obitelj, kazao je član udruge Tonći Barada.                                                                                                    

Foto:Udruga prijateljstva grada Trogira i Vaterstettena

{gallery}barada3{/gallery}

ZADNJE OBJAVE