20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRGradsko vijeće: smanjene cijene vrtića, a Trogirani konačno dobivaju Advent

Gradsko vijeće: smanjene cijene vrtića, a Trogirani konačno dobivaju Advent

U utorak 13. rujna održana je druga sjednica Gradskog vijeća. Doneseno je nekoliko odluka od kojih jednoglasno ona o podržavanju godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za 2016. godinu. Također, svih 17 vijećnika iskazalo je suglasnost o smanjenju cijene vrtića te su prihvaćene sljedeće mjere:

– cijena 5-satnog programa smanjit će se s 320 na 250 kn
– 6-satni program s 360 na 280 kn
– 10-satni program s 590 na 500 kn
– 10-satni jaslični program sa 630 na 550 kn

Na aktualnom satu, gradonačelnik Ante Bilić sa svojim zamjenicima odgovarao je na pitanja vijećnika i izvijestio o aktualnostima u Trogiru.

Novost je ta da će se na igralište na Batariji postaviti umjetna trava u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom koji će projekt sufinancirati sa 60 posto iznosa od proračuna za 2018. godinu. Stigle su tri ponude za izvođenje projekta koji se izrađuje.

Iza Nove godine trebali bi krenuti radovi za priključenje ostatka kućanstava na kanalizacijsku mrežu. U pripremi je natječaj kojeg radi agencija EKO Kaštelanski zaljev za 40 km kanalizacijske mreže u Trogiru, a koji će biti raspisan u studenom. Radi se o velikoj investiciji, no zahvaljujući njoj 85 do 90 posto trogirskih kućanstava imat će sustav odvodnje.

Dječje igralište na Balancanama, prema procjenama, trebalo bi biti gotovo do Dana Grada, 14. studenog.

Pristupna cesta za luku Soline također uskoro kreće u realizaciju. Natječaj za ponude otvara se 25. rujna tako da će ta dionica biti realizirana do iduće turističke sezone. Prvih 400 metara istočnog ulaza u Grad, odnosno dio koji se odnosi na stambene objekte, počet će se rekonstruirati najkasnije 1. listopada. Na toj dionici sve do Pantana trebao bi se postaviti dostatan broj pješačkih prijelaza, ali i mjerači brzine koji bi pomogli regulirati prebrzu vožnju.

Novost je i da će Trogir ove godine po prvi put imati Advent, na Trgu i maloj pjaceti za koje su već naručene ugostiteljske kućice koje će nuditi prigodan sadržaj.

Vijećnik Ivo Milić stavio je mandat u mirovanje 5. rujna 2017., a Hrvatska konzervativna stranka dostavila je obavijest o njegovu zamjeniku te će umjesto Milića u vijeću sudjelovati Stipe Novak.

ZADNJE OBJAVE