12 C
Trogir
Petak, 16 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAGRAĐEVINSKI OTPAD IZLIJEVAJU U JADRO? “Mi tu vodu pijemo, a oni ovo...

GRAĐEVINSKI OTPAD IZLIJEVAJU U JADRO? “Mi tu vodu pijemo, a oni ovo puštaju u rijeku”

Ogorčeni stanovnici Solina

Na Gospinu otoku, podno livade, a preko mostića, postoji parkiralište gdje se uredno parkiraju vjernici koji pohode svete mise, roditelji koji su došli s djecom igrati se na zelenoj livadi ili pak neke treće osobe. Na tom parkiralištu trenutno su u tijeku radovi. U opisu stoji “Građenje građevine infrastrukturne namjene, vodnogospodarskog sustava odvodnje otpadnih voda. Kanalizacijski sustav na Gospinu otoku u Solinu…”. I nema ništa sporno u tome.

Ali… Mini-gradilište koje je zbog toga niklo na obali rijeke Jadro do sada nije narušavalo prirodne ljepote tog gradića kao ni ekološki sustav. Barem nam se tako činilo do danas.

Na fotografiji se vidi kako su radnici spojili veliku cijev iz koje otpadni građevinski materijal izlijevaju u rijeku. “Mi tu vodu pijemo, a oni ovo puštaju u rijeku”, rekla je ogorčeno čitateljica. 

Što se to točno izlijevalo u rijeku Jadro i da li je to prvi put da se takvo što dogodilo pokušat će se doznati od nadležnih uz napomenu da stanovnici Solina, ali i Splita ne piju vodu s ovog područja već s izvora i to pročišćenu vodu. To dakako ne umanjuje ovaj čin jer bilo kakvo zagađenje rijeke šteti ribama, patkama i drugom živom svijetu…

Izvor: Dalmacija Danas

ZADNJE OBJAVE