24.9 C
Trogir
Nedjelja, 20 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Glazbena škola Josipa Hatzea otvorila je jesenske upise za balet i glazbenu...

Glazbena škola Josipa Hatzea otvorila je jesenske upise za balet i glazbenu školu!

Prijave za upis u 1. razred osnovnog plesnog obrazovanjaprogram za klasični balet kreću već do 2. rujna 2020., a slijede prijave za upis u 1. razred glazbenog obrazovanja od 7. rujna 2020. u dislociranim odjelima Trogir, Postira, Supetar, Hvar, Stari Grad i Vis.

Od školske godine 2019./20. u Glazbenoj školi Josipa Hatzea uči se i balet! Balet je plesna forma koju krasi strogost i preciznost tehnike, ali i ljepota te lakoća balerina i baletana na sceni čineći je lakom i privlačnom. Pravo upisa u prvi razred baletnog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila 11 godina života i zadovoljila kriterije propisane kurikulumom umjetničkog obrazovanja, a prijave za upis traju od 2. do 4. rujna 2020. u 12 sati.

Balet je odlična vježba koja poboljšava ravnotežu, potiče razvoj mozga, gradi snagu, fleksibilnost i usklađuje tijelo. Uči svjesnosti tijela, ritmu, vremenskom tijeku i muzikalnosti, disciplini, organizaciji te javnoj izvedbi, potičući osjećaj za povijest.

Program za klasični balet provodi se samo u Splitu, ali je zato osnovno glazbeno obrazovanje moguće pohađati i u dislociranim odjelima! Na jesenskom roku vrše se prijave od 7. do 9. rujna 2020. u 18 sati za dislocirani odjel Trogir (violina i violončelo), Postira (gitara), Supetar (klavir), Hvar (klavir, truba), Stari Grad (truba) i Vis (klavir).

Dobrobiti glazbe poznate su još od antičke Grčke, a filozof Platon sažeo ih je u prekrasan opis onog što očekuje buduće glazbenike: “Glazba daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i život svemu što postoji.” Iskusite i vi radost muziciranja, probudite i uljepšajte svoju okolinu glazbenim vještinama!

Za program osnovnog glazbenog obrazovanja potrebno je prijaviti se u aplikaciju upisi.gsjh.hr, a za program plesnog obrazovanja – klasičnog baleta na balet.gsjh.hr. Nakon prijave svaki kandidat dobiva termin prijemnog ispita u e-prijavnici. Slijede rezultati, odabir instrumenata za buduće glazbenike i upisi! Svi detalji natječaja dostupni su i na službenoj stranici Škole www.gsjh.hr!

Na prijemnom ispitu za glazbeno obrazovanje svaki kandidat piše glazbeni test, a provjerava se glazbeni sluh i pamćenje, glazbeni ritam te se pjeva jedna pjesmica po izboru pred tročlanom komisijom. Nije potrebna posebna priprema već komisija procjenjuje urođenu sklonost i glazbeni talent. Za prijemni ispit plesnog obrazovanja potrebno je ponijeti triko i školske papuče, a audiciju provodi tročlana komisija koja kod svakog kandidata vrednuje otvorenost nogu, mekoću, gipkost i raspon, skok, opći izgled, muzikalnost i koordinaciju.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Karmen Širović na gsjh.press@gmail.com ili na broj 0911748002.

ZADNJE OBJAVE

Predstavljen projekt označavanja pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova

Šetnjom dijelom staza i prezentacijom postavljene signalizacije, predstavljen je jednogodišnji projekt Ekološke udruge Eko-Žedno „Označavanje pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova“

AUDIO: Peto izdanje emisije „KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM“

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati. Vaša pitanja su dobrodošla, a možete ih...

Stanovnici Sevida i Vinišća dobili vodu iz Krke. Napokon ćemo imati otvorene špine i moći ćemo se kupati, zalivati i sve ostalo!

„Dosanjan je san generacija svih Seviđana, sretno tekla kućama sevidskih težaka i ribara!“, kazala je to učiteljica razredne nastave Dijana Rinčić na...

GROZJE – rujanska ONLINE RADIONICA Muzeja grada Trogira

Pod rujnim naslovom Grozje muzejska pedagoginja Goranka Tomaš otkriva korak po korak upute za izradu tjednog planera. Nadamo se da ćete se okušati u izradi, uživati u procesu...

Puno smijeha pod zvizdama u kuli Kamerlengo

Sve one, koji se u petak, 18. rujna nađu u Trogiru, očekuju salve smijeha u Kuli Kamerlengo koja će ugostiti Splicki stand-up...