33 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRGDCK Trogir: Završen Projekt „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II“

GDCK Trogir: Završen Projekt „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II“

 

Završen je projekt Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II zahvaljujući kojemu su brojne obitelji u potrebi godinu dana primale pomoć u obliku paketa prehrambenih i higijenskih proizvoda, te školskog pribora.

Projekt „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II“  odobren je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Provodilo ga je Gradsko društvo Crvenog križa Split u suradnji s 23 gradska i općinska društva Crvenoga križa u periodu od 16. srpnja 2018. do 15. srpnja 2019. godine na području Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske, Zadarske i Istarske županije.

Glavne aktivnosti bile su podjela paketa hrane, paketa higijenskih potrepština te paketa školskog pribora najpotrebitijim sugrađanima. Od početka do kraja projekta isporučeno je i krajnjim korisnicima podijeljeno ukupno 28.658 paketa hrane, 16.653 paketa higijenskih potrepština, te 850 paketa školskog pribora. Dakle, sveukupno je podijeljeno 45.396 paketa.

Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane, paketa higijenskih potrepština, i paketa školskog pribora, Gradsko društvo Crvenog križa Split i partneri u sklopu ovoga projekta proveli su i popratne mjere za krajnje korisnike u obliku radionica o upravljanju kućnim budžetom, dostupnim socijalnim pravima i servisima te podjele socijalnih kuharica, a s ciljem smanjenja socijalne isključenosti siromašnih osoba ili osoba u riziku od siromaštva.

Krajnji korisnici projekta bili su najsiromašniji sugrađani – njih oko 11.500, u prvom redu primatelji zajamčene minimalne naknade, osobe starije od 65 godina,obitelji s djecom s niskim prihodima,samci,samohrani roditelji,umirovljenici,invalidi, beskućnici,obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.

GDCK Trogir kao jedan od 23 partnera projekta isporučilo je krajnjim korisnicima: 903 paketa hrane, 525 paketa higijenskih potrepština, 15 paketa školskog pribora i školskih torbi te održalo radionicu za 20 korisnika.

Sveukupno su podijeljena  1443 paketa ukupne težine 16679 kg i vrijednosti 118.428,71 kn za 349 odraslih osoba i  51 dijete.

 

ZADNJE OBJAVE