28 C
Trogir
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRGDCK Trogir “VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR”

GDCK Trogir “VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR”

Svake godine 5. prosinca obilježava se Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Također, Hrvatski Crveni križ u dogovoru s trgovačkim centrom Kaufland organizira ovaj tjedan prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština u poslovnicama Kauflanda u Hrvatskoj u okviru akcije “Vaš dar za pravu stvar”.

-Svim volonterima su putem društvenih mreža upućene riječi zahvale izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Roberta Markta. Crveni križ Trogir broji oko 30-ak volontera koji su iz redova mladih, a dijelom članovi interventnog tima. Njima se u ovoj pandemijskoj godini pridružilo još 45 volontera zbog potreba u dostavi hrane, lijekova, plaćanja računa i sl. Od srca im svima zahvaljujemo što svoje slobodno vrijeme poklanjaju za dobrobit drugih ljudi.

-Od novih aktivnosti najavljujemo akciju „Vaš dar za pravu stvar“ koja će se provoditi u Kauflandu, Trogir od 8. do 15. prosinca gdje će biti postavljena košarica za donaciju trajnih proizvoda poput šećera, soli, brašna, ulja, tjestenine, ribljih i mesnih konzervi, marmelade, juhe u vrećici itd. Pozivamo sugrađane da nam se pridruže i napune košaricu proizvodima namijenjenima potrebitima.

Prema aktualnim podacima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, trenutačno stanje zaliha krvi prilično je nisko pa Hrvatski Crveni križ poziva sve građane koji mogu, da se odazovu akcijama darivanja krvi. Povećane su potrebe za svim negativnim krvnim grupama kao i potrebe za A pozitivnom grupom.

-Bitno je spomenuti našu akciju darivanja krvi koja će se održati 17. prosinca na Batariji i na koju pozivamo sve da nam se pridruže jer su potrebe za zalihama krvi stalne. Još jednom zahvaljujemo svim volonterima i ljudima dobre volje koji nas podržavaju, naglašava ravnateljica GDCK Trogir Tanja Jakus.

ZADNJE OBJAVE