20.1 C
Trogir
Nedjelja, 24 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRFOTO: Obilježen Dan neovisnosti

FOTO: Obilježen Dan neovisnosti

Svetom misom za Domovinu, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom ispred zavjetnog križa na trogirskom groblju te u kapelici sv. Sebastijana prigodno je obilježen Dan neovisnosti.

Čelnici Grada, članovi Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnici parlamentarnih stranaka položili su vijence i zapalili svijeće ispred zavjetnog križa, a potom i u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana na središnjem gradskom trgu gdje je spomen-ploča s imenima poginulih branitelja s područja bivše trogirske općine. Molitvu za sve poginule u Domovinskom ratu predmolio je don Vinko Sanader.  

Povodom Dana neovisnosti gradonačelnik Ante BIlić uputio je čestitku:”Prije 27 godina Hrvatski je sabor donio hrabru i povijesnu odluku o raskidanju svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. 8. listopada 1991. proglasili smo suverenu, samostalnu i demokratsku Hrvatsku. Unatoč svim izazovima s kojima se susrećemo, odabrali smo jedini pravi put. Danas se s velikom zahvalnošću i poštovanjem prisjećamo svih onih koji su na tom putu podnijeli veliku žrtvu; sjećamo se ubijenih, ranjenih i nestalih civila te branitelja koji su za našu državu i slobodu položili živote. Hvala im. U ime gradske uprave i svoje osobno svim Trogirkama i Trogiranima želim sretan Dan neovisnosti!”

{gallery}danneovisnosti18{/gallery}

ZADNJE OBJAVE