19.2 C
Trogir
Utorak, 19 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRFOTO: Nakon maškarane povorke i fešte na trgu, na Maloj pjaci...

FOTO: Nakon maškarane povorke i fešte na trgu, na Maloj pjaci uspješna humanitarna akcija

Karnevalske grupe Trogira prodefilirale su 26. veljače od parkinga Brodotrogira,  gradskom jezgrom i rivom,  do Trga Ivana Pavla II, a maškaranu povorku predvodili su DVD Trogir, Narodna glazba Trogir i kočija s kraljicom Katicom i njezinim pomoćnicima.

Na prepunom  gradskom trgu maškarane grupe su izvele prigodni program uz voditeljsku palicu meštra od maškara Tonća Barade i članova Amaterskog kazališta Trogir, koji su ujedno izveli scensku igru „Rafiol“. Zadovoljni smo odazivom brojnih Trogirana, rekao je Barada, podsjetivši na činjenicu kakao su sva izborna obećanja ispunili.

Na kraju karnevala na Žudici je spaljen Jute – Palmina pipa, kriva za sve nedaće Trogirana.

Nakon karnevalskog ludila gradskim ulicama i na trgu, maškare su nastavile s druženjem do kasnih sati.

Naime ekipa s „Male pjace“ organizirala je na njoj „Veliku feštu“ humanitarnog karaktera, a sav prikupljen novac donirat će se bolesnoj djevojčici Rini iz Požege, što će učiniti udruga Dobre Vile.

Predsjednica udruge Zdravka Kreković zahvalila je ekipi s Male pjace, svim dobrim ljudima koji su donirali novčana sredstva, potom svim trgovcima, zlatarima, ugostiteljima, malim poduzetnicima, koji su još jednom pokazali da: „Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može”.

Trogirani su još jednom pokazali koliko vole i žele pomoći drugima, a posebno bolesnoj dječici. Ovog puta, u samo jedno popodne, prikupili su 6 tisuća kuna, što je za svaku pohvalu.  

Foto: IRM 

{gallery}maskare11{/gallery}

ZADNJE OBJAVE