20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRFOTO: I brodske sirene pozdravljale Gospu Karmelsku

FOTO: I brodske sirene pozdravljale Gospu Karmelsku

Štovatelji Majke Božje u nedjelju su misnim slavljima, procesijom Gospinim kipom i pučkom feštom svečano obilježili blagdan Gospe Karmelske.

Koncelebrirano misno slavlje u trogirskoj prvostolnici, kojem je prethodila procesija Gospinim kipom od crkve Gospe od Karmela do katedrale, predvodio je mons. Miroslav Vidović, generalni vikar SMN.

Nakon svete mise, procesijom preko trogirske rive i uz pratnju Narodne glazbe Trogir, katedralnog zbora, svećenika, svečanih barjaka i vjerničkog puka Trogira i okolice, Gospin kip vraćen je u crkvu u Pasikama.

Zvukovi brodskih sirena pozdravljali su Majku Božju baš kao u stara vremena, što je iznenadilo brojne turiste koji su se po prvi puta susreli s takvim, kako su rekli, jedinstvenim običajem. 

Uslijedila je tradicionalna pučka veselica koju je organizirala Udruga Gospe od Karmela, a čiji je dugogodišnji  predsjednik Vinko Tomaš pozdravio sve nazočne uz čestitke imendana svima koji nose ime Karmen i Karmela.

Do kasnih noćnih sati pjevalo se  i plesalo uz srdele i vino, a dobru zabavu priredili su Rovinježovi te Cima i Morski Vukovi.

Foto:IRM

{gallery}gospaodkarmena3{/gallery}

ZADNJE OBJAVE