5 C
Trogir
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRFOTO Blagdan Gospe od Karmela: velik broj vjernika okupio se na procesiji...

FOTO Blagdan Gospe od Karmela: velik broj vjernika okupio se na procesiji i misnom slavlju

Misnim slavljima, devetnicom, procesijom Gospinim kipom i pučkom feštom u Trogiru je svečano obilježen blagdan Gospe Karmelske.

Središnje euharistijsko slavlje u trogirskoj prvostolnici predvodio je dr. fra Šimun Bilokapić koji se u propovijedi posebno osvrnuo na Marijinu poniznosti. Istaknuo je kako su Marijina nada i vjera neizmjerne te da nam Ona svima mora biti učiteljica, na poseban način u krepostima vjere, ufanja i ljubavi. 

Vjernički puk predvođen svećenicima i svečanim barjacima sudjelovao je u procesiji uoči i nakon misnog slavlja. 

Gospin kip su nosili članovi Udruge Gospe od Karmela, od crkve Gospe od Karmela do katedrale u kojoj je održano euharistijsko slavlje, a potom se procesija, uz pratnju katedralnog zbora i Narodne glazbe Trogir, nastavila preko rive do crkve u Pasikama. Već tradicionalno, Majku Božju pozdravljale su brodske sirene, što je oduševilo nazočne turiste na rivi.  

Dekan Trogirskog dekanata i katedralni župnik don Vinko Sanader je zahvalio svima, a posebno  svećenicima i članovima Udruge Gospe od Karmela koji svake godine tradicionalno daju najveći obol proslavi ovog blagdana.

Uslijedila je pučka fešta koju je organizirala Udruga Gospe od Karmela. Uz srdele i vino pjevalo se i  plesalo do kasnih sati, a dobru zabavu omogućili su Boris Oštrić i Trogirski Ribari te Dina Stipčić i Plave Lagune.

Foto: Joško Herceg 

{gallery}gospakarmelska019{/gallery}

ZADNJE OBJAVE