21 C
Trogir
NaslovnicaDOGAĐAJIFestival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filip i Jakovu

Festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filip i Jakovu

Što je proljeće bez cvijeća?

Proljeće je za mnoge najljepše godišnje doba jer priroda ima priliku pokazati svu svoju ljepotu, boje i raskoš. Festival cvijeća počinje 26. travnja u Sv. Filip i Jakovu i poziva posjetitelje na prezentaciju i prodaju cvijeća u svim njegovim bojama, oblicima …i mirisima  do 28. travnja.

U organizaciji Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov centar ovog slikovitog mjesta i predivan ambijent Ilirijinog hotela Villa Donat po 19. put postaje okupljalište svih obožavatelja prirode, mora, proljeća i zabavnog programa. Više od 100 sudionika ponudit će svoje proizvode: sadnice cvijeća, suvenire, cvjetne instalacije te kulturno-zabavni program.

Osim bogate ponude cvijeća te svega što bi ljubiteljima mirisnog šarenila moglo pomoći u kompletiranju vlastitih vrtova, Sv. Filip i Jakov će biti i odredište zabavnih druženja.

Što je proljetno druženje bez pjesme?

Subotnja večer 27. travnja rezervirana je za koncert na kojem Vas očekuju Tomislav Bralić i klapa Intrade od 20:00 sati na filipjanskoj rivi.

U nedjelju od 18:00 sati zabavljat će vas Učiteljice. 

Dječje radosti

Najmlađi posjetitelji Festivala uživat će u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama i plesnim nastupima.

Petak, 26. travnja s početkom u 17:00 sati donosi rasplesane nastupe plesnih skupina zadarske županije u obilježavanju Svjetskog dana plesa.

Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu, a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi.  250 mališana iz vrtića zadarske županije okupljeni u dječji cvjetni korzo, 28. travnja u 15:00 sati predvodi Luka Bulić. 

Ništa ne miriše na proljeće kao cvjetne instalacije…

Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja kroz brojne instalacije prezentirat će aranžeri Nives Stančin Oros i Udruga 3-5-8, Zagreb .

Festival cvijeća i PP Vransko jezero pozivaju Vas na magičan spoj ljepote i prirode budući da posjetitelji Festivala preuzimanjem kupona ostvaruju promotivnu cijenu ulaznice za Park prirode Vransko jezero. 

Od 26. – 28. travnja u Sv. Filip i Jakovu bit će prezentirano cvijeće u svim oblicima, a Vi se trebate samo nasmiješiti i uživati. 

Vidimo se na 19. po redu Festivalu cvijeća zadarske županije 

Dodatne informacije i program događanja su dostupne na  www.sv-filipjakov.hr , www.florafest.net te info@sv-filipjakov.hr .

PROGRAM 19. FESTIVALA CVIJEĆA ZADARSKE ŽUPANIJE 

26. travnja – 28. travnja 2019. godine

PETAK 26. travnja

12:00   Svečanost otvorenja 19. Festivala cvijeća uz nastup KUD Sv. Roko, Sv. Filip i Jakov, DV  

             Cvit, Sv. Filip i Jakov, Djevojačka klapa Fjok, Zadar i Nera Gojanović 

17:00   Svjetski dan plesa – nastup plesnih skupina Zadarske županije na rivi

19:00   Gastro večera – večer uz Marka Škugora u hotelu Vila Donat

 SUBOTA 27. travnja

10:00 – 12:00  Kreativne igraonice i radionice za djecu

15:00 – 18:00  Kreativne igraonice i radionice za djecu

20:00          Koncert Tomislav Bralić i klapa Intrade – na rivi

NEDJELJA, 28.travnja

09:30 – 11:00  Kreativne  igraonice i radionice za djecu 

15:00  Cvjetni korzo dječjih vrtića Zadarske županije 

       „NEKA RIVA U CVIĆU PLIVA“ u pratnji Luke Bulića

18:00  Koncert Učiteljice na rivi

20:00  Puštanje lampiona za zatvaranje Festivala

 Zlatni sponzor Festivala: Ilirija d.d, Biograd na Moru

Suorganizator: Općina Sv.Filip i Jakov

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske zajednice županija, Grada Zagreba i Udruge Napredak 

 

ZADNJE OBJAVE