9.8 C
Trogir
Četvrtak, 22 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Erasmus+ projekt „Beyond the horizon“ spojio trogirske i češke učenike

Erasmus+ projekt „Beyond the horizon“ spojio trogirske i češke učenike

SSŠ „Blaž Jurjev Trogiranin“ i srednja tehnička škola iz češkog grada Varnsdorfa partneri su na projektu Erasmus+ KA229 pod nazivom  „Beyond the horizon“.

Cilj projekta je upoznavanje učenika s kulturnim i prirodnim ljepotama Hrvatske i Češke, razmjena metodologije i dobre prakse u polju promocije i turizma, a sve kako bi u konačnici zajednički izradili ono što ćete danas imati prilike vidjeti – postere pomoću kojih će projekt, kao i svoje domovine, učenici predstaviti široj zajednici.

U projektu, koji traje od 1. rujna 2019. do 31. listopada 2020., sudjeluje 8 učenika i 4 profesora SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin koji su tijekom listopada 2019. godine ugostili učenike i profesore iz češke tehničke škole.

Tijekom devet dana, koliko su Česi boravili u Trogiru, učenici trogirske škole, u ulozi turističkih vodiča predstavili su svojim novim prijateljima sljedeće lokacije: Trogir, Crkvu Gospe od Prizidnice (Slatine), Dvorac Vitturi u Kaštelima, Biblijski vrt (Stomorija), Antički grad Salonu, Klis, Split te Poljud. Tijekom tog gustog rasporeda, dobro su se zabavljali vozeći bicikle po Čiovu i upoznajući Čehe sa čarima picigina na Bačvicama.

Također, na radionicama koje je osmislila prof. Sandra Škrobica učili su o promociji te pisali promotivne tekstove o lokacijama koje su posjetili.

Rezultat ovog posjeta, ali i online radionica koje su se odvijale tijekom proljeća je šesnaest postera od kojih osam predstavlja lokacije iz Hrvatske, a osam lokacije iz Češke.

Posteri se mogu vidjeti na izložbi postavljenoj u školi, a u razdoblju od 5. do 10. listopada u vremenu od 9 do 13 sati moći će se razgledati i u  Muzeju grada Trogira.

Po završetku projekta bit će izrađeni i letci koje će sudionici projekti podijeliti u gradu Trogiru.

U projektu sudjeluju učenici: Ivana Paula Ugrina, Laura Matas, Leonarda Crnoja, Marko Modrić, Domagoj Maljković, Anton Radunić, Mario Renić i Ante Županović te profesori Marija Balić, Sandra Škrobica, Sanja Vuković i Mario Pavić.

Izvor: SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin

Foto: IRM

ZADNJE OBJAVE

Osigurani svi preduvjeti za projekt POS stanova u Trogiru i izgradnju nove sportske dvorane

Na 28. sjednici Gradskog vijeća usvojene su i odluke vezane uz rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za uređenje plaže u Saldunu i za uređenje...

Trogirska regata: Ove godine zbog pandemije neće biti podjele medalja i fešte

Jedriličarski klub Trogir organizira tradicionalnu Trogirsku regatu koja će se održati 24. i 25. listopada. Startnine su besplatne kao i vez na...

Saznajte kako je nastao prigodni žig Petra Berislavića?

Hrvatska pošta, na prijedlog Filatelističkog kluba Zagreb, pušta u uporabu prigodni žig Petra Berislavića samo na dan 20.10.2020. u Poštanskom Uredu 21219...

Vrsine: Za par godina ovo bi mogla biti mala Provansa

Udruga Eco selo Vrsine, čiji je cilj postaviti ovo malo mjesto na kartu ekološki osviještenih sela, osnovana je ovog ljeta. Za sada...

Biciklom od Trogira do Podstrane, od Splita do Dicma

Projektom razvoja sustava javnih bicikala na području Urbane aglomeracije Split planira se dodatno popularizirati korištenje bicikala kao alternativnog oblika javnog prijevoza na...