17.1 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRErasmus+ projekt „Beyond the horizon“ spojio trogirske i češke učenike

Erasmus+ projekt „Beyond the horizon“ spojio trogirske i češke učenike

SSŠ „Blaž Jurjev Trogiranin“ i srednja tehnička škola iz češkog grada Varnsdorfa partneri su na projektu Erasmus+ KA229 pod nazivom  „Beyond the horizon“.

Cilj projekta je upoznavanje učenika s kulturnim i prirodnim ljepotama Hrvatske i Češke, razmjena metodologije i dobre prakse u polju promocije i turizma, a sve kako bi u konačnici zajednički izradili ono što ćete danas imati prilike vidjeti – postere pomoću kojih će projekt, kao i svoje domovine, učenici predstaviti široj zajednici.

U projektu, koji traje od 1. rujna 2019. do 31. listopada 2020., sudjeluje 8 učenika i 4 profesora SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin koji su tijekom listopada 2019. godine ugostili učenike i profesore iz češke tehničke škole.

Tijekom devet dana, koliko su Česi boravili u Trogiru, učenici trogirske škole, u ulozi turističkih vodiča predstavili su svojim novim prijateljima sljedeće lokacije: Trogir, Crkvu Gospe od Prizidnice (Slatine), Dvorac Vitturi u Kaštelima, Biblijski vrt (Stomorija), Antički grad Salonu, Klis, Split te Poljud. Tijekom tog gustog rasporeda, dobro su se zabavljali vozeći bicikle po Čiovu i upoznajući Čehe sa čarima picigina na Bačvicama.

Također, na radionicama koje je osmislila prof. Sandra Škrobica učili su o promociji te pisali promotivne tekstove o lokacijama koje su posjetili.

Rezultat ovog posjeta, ali i online radionica koje su se odvijale tijekom proljeća je šesnaest postera od kojih osam predstavlja lokacije iz Hrvatske, a osam lokacije iz Češke.

Posteri se mogu vidjeti na izložbi postavljenoj u školi, a u razdoblju od 5. do 10. listopada u vremenu od 9 do 13 sati moći će se razgledati i u  Muzeju grada Trogira.

Po završetku projekta bit će izrađeni i letci koje će sudionici projekti podijeliti u gradu Trogiru.

U projektu sudjeluju učenici: Ivana Paula Ugrina, Laura Matas, Leonarda Crnoja, Marko Modrić, Domagoj Maljković, Anton Radunić, Mario Renić i Ante Županović te profesori Marija Balić, Sandra Škrobica, Sanja Vuković i Mario Pavić.

Izvor: SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin

Foto: IRM

ZADNJE OBJAVE